Antena 3 CNN Externe Datele personale ale românului care ar fi atacat site-ul preşedintelui Voronin, publicate pe internet

Datele personale ale românului care ar fi atacat site-ul preşedintelui Voronin, publicate pe internet

Datele personale ale românului care ar fi atacat site-ul preşedintelui Voronin, publicate pe internet
Sursa foto: Hacker
12 Apr 2009   •   23:23

Dacă FBI-ul nu reuşeşte să-i prindă pe hackerii care le sparg serverele, moldovenii de peste Prut sunt mai aprigi. Nu numai că l-au identificat pe cel care a atacat site-ul preşedintelui Voronin, dar i-au publicat şi toate datele personale pe internet.

Este vorba despre un român care spune, însă, că e nevinovat şi va da în judecată autorităţile din Republica Moldova.

Specialiştii de peste Prut arată, într-un comunicat postat pe site-ul Centrului Naţional de Telecomunicaţii speciale din Moldova, că atacul s-a produs în două feluri total diferite.

Site-ul preşedintelui Vladimir Voronin a fost atacat prima dată pe 8 aprilie. Câteva mii de calculatoare au bombardat în acelaşi timp serverul din Moldova. Al doilea atac cibernetic s-a produs pe 10 aprilie. Aparatul Preşedintelui a primit un volum enorm de informaţii.

După ce l-au identificat pe presupusul autor al unuia dintre atacuri, autorităţile i-au publicat acestuia numele, adresa şi chiar numărul de telefon.

"Întâmplător, acel IP aparţine companiei pe care o reprezint. Compania noastră este furnizor de internet la nivel naţional. Ştim ce crede statul moldovean despre România şi putem spune că a fost făcut intenţionat. S-au dus cu capul înainte şi nu au verificat", susţine Alexandru Bălan, directorul unei firme de Internet, acuzat acum pentru atacul respectiv.

Tânărul susţine că viaţa lui a fost pusă în pericol în momentul în care au fost postate informaţii personale despre el pe un site public.

Alexandru Bălan a cerut deja o listă cu toţi clienţii săi care ar putea să fie în stare de aşa ceva. Spune că nu are nimic de ascuns, şi, dacă i se va cere, va oferi toate datele şi poliţiei din România. Oamenii legii se vor autosesiza în acest caz, chiar dacă până acum nu au fost contactaţi de autorităţile de la Chişinău.

Observator

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close