Antena 3 CNN Externe David Cameron: Marea Britanie va trimite personal militar pentru a pregăti armata ucraineană

David Cameron: Marea Britanie va trimite personal militar pentru a pregăti armata ucraineană

David Cameron: Marea Britanie va trimite personal militar pentru a pregăti armata ucraineană
24 Feb 2015   •   19:55

Marea Britanie va trimite luna viitoare personal militar în Ucraina pentru a ajuta la pregătirea armatei ucrainene, a anunțat marți premierul britanic David Cameron, care a avertizat că, în absența unui răspuns, Moscova va încerca să destabilizeze și alte țări, precum Republica Moldova sau statele baltice, transmite AGERPRES.
''Pe parcursul lunii viitoare, vom desfășura personal britanic pentru a oferi consiliere și asistență în ceea ce privește pregătirea, de la informații tactice la logistică și asistență medicală. De asemenea, dezvoltăm un program de pregătire a infanteriștilor împreună cu Ucraina pentru a îmbunătăți durabilitatea forțelor ei'', a spus Cameron, într-o audiere în fața parlamentarilor britanici.

Cameron a declarat că nu exclude posibilitatea înarmării armatei ucrainene la un moment dat în viitor, dar a precizat că poziția actuală a Londrei este de a furniza sprijin neletal Ucrainei.

''Dacă nu luăm poziție față de Rusia, pe termen lung acest lucru va fi păgubos pentru noi toți pentru că vom vedea și mai multă destabilizare. Va urma Republica Moldova sau una din țările baltice'', a avertizat șeful cabinetului de la Londra.

Kievul și rebelii proruși din estul Ucrainei au semnat la 12 februarie acordurile de pace Minsk-2, la finalul unor negocieri-maraton mediate de președintele francez Francois Hollande și cancelarul german Angela Merkel, și cu participarea președintelui rus Vladimir Putin.

În virtutea acestor acorduri, un nou armistițiu a intrat în vigoare la 15 februarie, însă acesta nu i-a împiedicat pe rebeli să lanseze o puternică ofensivă asupra orașului Debalțevo, nod feroviar strategic pe care trupele regulate ucrainene au sfârșit prin a-l abandona.



×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close