Antena 3 CNN Externe Deficit de sare în Republica Moldova. Oamenii au luat cu asalt magazinele

Deficit de sare în Republica Moldova. Oamenii au luat cu asalt magazinele

Republica Moldova se confruntă cu un deficit de sare. Oamenii sunt îngrijorați că vor rămâne fără alimente din cauza războiului, așa să își fac provizii. Rafturile magazinelor s-au golit.

Deficit de sare în Republica Moldova. Oamenii au luat cu asalt magazinele
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    11 Mar 2022   •   15:53

Magazinele și piețele din Republica Moldova au fost luate cu asalt de oameni. Autoritățile au declarat că nu există o criză a alimentelor, dar oamenii golesc rafturile magazinelor.

Unul dintre produsele care au dispărut este sarea. Nu se mai găsește nici în centrele de comerț din Chișinău și nici în magazine din țară. În locurile unde există, se vinde doar persoanelor care vor să cumpere cantități mari, cum ar fi un sac întreg.

Sergiu Gaibu, ministrul economiei, a transmis că nu a observat rafturi goale în magazine. Totuși, oficialul a admis că există deficit de sare (, n.r. - semnalat de consumatori) și spune că acest lucru s-a întâmplat pentru că este un produs care, în mare parte, este importat din Ucraina. El a subliniat că există deja alternative de import și deja sunt importuri de sare și din alte țări, potrivit Radio Chișinău.

”Am fost și eu la magazine, nu am văzut rafturi goale. Eu sunt sigur că lucrul acesta (n.r. - deficitul de sare), chiar dacă se întâmplă, se întâmplă temporar. Întra-adevăr, posibil unele persoane pot să achiziționeze (produse, n.r.) în cantități mai mari din cauza acestor induceri în eroare. Dar logistica va suplini din nou aceste deficite temporare și, respectiv, se va pune la dispoziția consumatorilor. Nu este o problemă, indiscutabil”, a spus Sergiu Gaibu.

Demnitarul a precizat că nu există un risc legat de situația macro-economică a țării și nici ca anumite categorii de produse să dispară din magazine. El a subliniat că importurile din Ucraina, Rusia și Belarus vor fi înlocuite cu cu produse de pe alte piețe.

×
Subiecte în articol: deficit sare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close