Antena 3 CNN Externe Directorul OMS spune că vrea să continue colaborarea cu SUA, după ce Donald Trump a precizat că vrea să o încheie

Directorul OMS spune că vrea să continue colaborarea cu SUA, după ce Donald Trump a precizat că vrea să o încheie

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că vrea să continue colaborarea cu Washingtonul, la câteva zile după ce preşedintele Donald Trump a anunţat că retrage SUA din OMS.

Directorul OMS spune că vrea să continue colaborarea cu SUA, după ce Donald Trump a precizat că vrea să o încheie
de Claudia Simion    |    02 Iun 2020   •   09:25

"OMS îşi doreşte ca această colaborare să continue", a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă online.

Directorul OMS a mai spus că diversele administraţii americane au făcut mult pentru sănătatea la nivel mondial de-a lungul deceniilor.

Donald Trump a anunțat vineri seara că SUA încheie relația cu Organizația Mondială a Sănătății din cauza ineficienței dovedite de OMS în gestionarea pandemiei de coronavirus.

"Pentru că au eșuat în a face reformele cerute și de care era mare nevoie, vom încheia astăzi relația noastră cu Organizația Mondială a Sănătății și vom redirecționa fondurile către alte nevoi urgente globale de sănătate", a declarat Trump, potrivit CNN.

Președintele a spus că "lumea are nevoie de răspunsuri din partea Chinei în ceea ce privește virusul. Trebuie să avem transparență".

×
Subiecte în articol: SUA Organizatia Mondiala a Sanatatii
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close