Antena 3 CNN Externe Drama fetiței de 10 ani, care a fost violată și a rămas însărcinată, după ce Curtea Supremă a dat liber la interzicerea avorturilor, în SUA

Drama fetiței de 10 ani, care a fost violată și a rămas însărcinată, după ce Curtea Supremă a dat liber la interzicerea avorturilor, în SUA

Un bărbat din orașul american Columbus, statul american Ohio, a fost pus sub acuzare pentru violul repetat al unei fetițe de 10 ani, care a rămas însărcinată și a fost ulterior nevoită să călătorească într-un alt stat pentru a putea face avort.

Drama fetiței de 10 ani, care a fost violată și a rămas însărcinată, după ce Curtea Supremă a dat liber la interzicerea avorturilor, în SUA
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    14 Iul 2022   •   11:23

Drama a fost relatată de presa americană, în contextul în care Curtea Supremă a anulat recent decizia în cazul istoric Roe vs Wade, deschizând posibilitatea ca autoritățile legiuitoare să interzică avortul în statele americane.

Cazul a stârnit emoție la nivel național și internațional, fiind invocat de politicieni în disputa privind interzicerea avorturilor.

Gerson Fuentes, de 27 de ani, a fost arestat marți și acuzat de viol asupra unui minor cu vârstă mai mică de 13 ani - un prag prevăzut în legislația americană.

Poliția a fost alertată în iunie în legătură cu situația fetiței, după ce o instituție locale de protecție a copilului a fost sesizată de mamă cu privire la faptul că fiica sa a rămas însărcinată.

Suspectul în acest caz a recunoscut că a violat-o pe minoră în cel puțin două ocazii.

Tribunalul a stabilit pentru Fuentes o cauțiune de 2 milioane de dolari.

El urmează să compară din nou în fața instanței în data de 22 iulie. 

Mai multe state americane au limitat posibilitatea de avort imediat după decizia Curții Supreme

Fetița a făcut avort în data de 30 iunie, după ce a călătorit în acest scop în statul Indianapolis.

După anularea deciziei în cazul Roe vs Wade, în statul Ohio a intrat în vigoare o lege de interzicere a avorturilor, în cazul în care sarcina are cel puțin șase săptămâni.

Minora era însărcinată în șase săptămâni și trei zile, potrivit medicului ginecolog Caitlin Bernard din Indianapolis, care a efectuat avortul.

O analiză ADN a fost efectuată pe baza probelor biologice colectate de la suspectul de viol și de la frații fetiței. 

Bernard a declarat că, în urma deciziei Curții Supreme din SUA, a constatat o creștere "imediată" a pacientelor care doreau să facă avort și proveneau din statele vecine Kentucky și Ohio.

Acestea au adoptat, la rândul lor, prevederi care limitează drastic avorturile, pe fondul anulării deciziei din cazul Roe vs Wade.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Americanii s-au revoltat în stradă după decizia Curții Supreme

Mai multe proteste au avut loc, luna trecută, în orașe din Statele Unite, la scurt timp după ce decizia instanței supreme în cazul Roe vs Wade fost anunțată.

O amplă demonstrație avut loc în fața Curții Supreme din Washington DC, unde participanții au strigat "Această decizie nu trebuie să rămână în picioare!"

Proteste de anvergură au avut loc și în New York, Los Angeles, Chicago, Austin, Houston, Nashville, Kansas City, Topeka, Tallahassee, Miami, Oklahoma, Boise, New Orleans și Detroit.

De asemenea, proteste de solidaritate au fost organizate la Londra și Berlin.

Oamenii care protestau împotriva deciziei în Phoenix, Arizona, au fost puși pe fugă atunci când poliția a tras cu gaze lacrimogene.

"Trebuie să ieșim în stradă și să ne ridicăm vocea, chiar și în statele albastre (conduse de democrați, n.r.) în care drepturile noastre sunt protejate. Aceasta este una dintre cele mai importante decizii din ultimii 50 de ani... și intrăm într-o eră foarte întunecată", a declarat Mary McNamara.

Ce a anulat, de fapt, Curtea Supremă din SUA

McNamara, avocat în San Francisco, a făcut declarația în timp ce se ducea să protesteze în orașul din nordul Californiei.

În parcul Washington Square din New York, Lucy Schneider, în vârstă de 101 ani, a sosit împreună cu nepoata sa.

"Vreau ca ea să fie liberă să facă avort dacă este necesar. Sper că nu se va ajunge la asta, dar vreau ca ea să poată", a spus femeia.

Președintele SUA Joe Biden a criticat hotărârea Curții Supreme a SUA care a anulat decizia istorică Roe vs Wade privind avortul.

În 1973, instanța a decis în cazul Roe vs Wade că gravidele au drept la avort în primele trei luni de sarcină, permițând, în același timp, restricții și interdicții legale în al doilea și al treilea trimestru de sarcină.

Decizia Curții Supreme anulează hotărârea anterioară, făcând efectiv posibil ca statele americane să interzică avortul în cazul gravidelor care au sarcina de mai puțin de 12 săptămâni.

Foto principală și galerie: proteste în SUA după anularea deciziei în cazul Roe vs Wade

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close