Antena 3 CNN Externe Efecte incredibile ale cutremurului din Italia. Nici geologii nu se aşteptau la un asemenea fenomen

Efecte incredibile ale cutremurului din Italia. Nici geologii nu se aşteptau la un asemenea fenomen

Efecte incredibile ale cutremurului din Italia. Nici geologii nu se aşteptau la un asemenea fenomen
Sursa foto: foto: mediafaxfoto.ro
14 Iun 2012   •   08:25

Cutremurul cu magnitudine 6 pe scara Richter, care s-a produs pe 20 mai în Italia, a ridicat solul cu 15 centimetri, a declarat geologul italian Stefano Salvi.
   
"Datele noastre din satelit au indicat că seismul de pe 20 mai a ridicat solul cu 15 centimetri deasupra epicentrului, iar cel de pe 29 mai, de o intensitate mai mică, l-a ridicat cu 11 centimetri", a declarat la Roma geologul, el fiind specialist în observarea zonelor seismice cu ajutorul sateliţilor.
   
Emilia-Romagna a fost afectată pe 20 şi 29 mai de două seisme puternice, de magnitudine 6 şi respectiv 5,8, ale căror epicentre au fost la o distanţă de doar câteva zeci de kilometri, şi în urma cărora au murit 25 de persoane.
   
"Solul coboară în jurul epicentrelor şi la 10 sau 20 de kilometri revine la nivelul zero, "nivelul de plecare, dar acolo unde s-a ridicat, el nu va mai coborî niciodată, din contră, va continua să se ridice chiar şi după seism, dar într-un ritm mai lent", a adăugat Salvi.
 
Cele două cutremure, precum şi replicile lor, care au afectat Emilia-Romagna au provocat distrugeri în valoare de câteva miliarde de euro, iar 15.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, scrie Mediafax.

×
Subiecte în articol: efecte cutremur seism
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close