Antena 3 Externe Candidatul la președinția Franței vrea să retragă țara din NATO

Candidatul la președinția Franței vrea să retragă țara din NATO

de Alexandra Ionescu    |    06 Dec 2021   •   09:25
Candidatul la președinția Franței vrea să retragă țara din NATO
Sursa foto: Twitter/RealPepeEscobar

Candidatul francez de extremă dreapta la președinție, Eric Zemmour, a declarat duminică că ar dori ca Franța să părăsească NATO.

„Vreau ca Franța să se retragă din comandamentul militar unificat al NATO”, a spus Zemmour, vorbind cu susținătorii săi la complexul expozițional Villepinte din suburbia Parisului.

El a mai subliniat că francezii  „nu vor fi niciodată vasalii Uniunii Europene”, și a anunțat crearea propriei mișcări politice, numită Reconquest (Recucerire).

„Recucerire este numele mișcării pe care am decis să o creez... Îmi doresc ca Franța să devină din nou o națiune industrială de clasă mondială”, a declarat Zemmour.

Candidatul a mai propus deportarea tuturor migranților ilegali din Franța și revocarea cetățeniei franceze a infractorilor care sunt și cetățeni ai altor țări. Zemmour plănuiește să supună aceste propuneri la referendum, potrivit Business Standard.

Zemmour consideră, de asemenea, că este necesară anularea dreptului de a obține cetățenia franceză dacă te-ai născut în această țară. În opinia sa, migranții care locuiesc în Franța ar trebui să le dea copiilor lor nume franceze, pentru că „ ai da numele copilului tău Mohammed echivalează cu colonizarea Franței”.

Jurnalistul de două ori a fost găsit vinovat de incitare la ură rasială și religioasă.

Zemmour, care a fost cunoscut anterior în Franța ca un expert controversat de extremă dreapta, și-a anunțat candidatura la președinție la începutul săptămânii.

Mii de protestatari antifasciști s-au adunat împotriva lui Eric Zemmour, care a ținut primul său miting de campanie în apropierea Parisului, la câteva zile după ce și-a declarat oficial candidatura pentru alegerile prezidențiale din aprilie într-un videoclip care transmite opiniile sale anti-migranți și anti-islam.

Evenimentul anti-Zemmour de duminică a fost organizat de peste 50 de organizații, inclusiv partide politice de extremă stângă, sindicate și grupări anti-rasiste.

Protestatarii de la mitingul de la Paris au strigat „Zemmour, pleacă” și „Fără fascism fără fasciști” în timp ce brandeau steaguri.

×
Subiecte în articol: Eric Zemmour Franta NATO

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close