Antena 3 CNN Externe Europa, măturată de fenomene meteo extreme! În Franţa, s-au depăşit 40 de grade la umbră

Europa, măturată de fenomene meteo extreme! În Franţa, s-au depăşit 40 de grade la umbră

În această perioadă a lunii august, Europa se confruntă cu un val de caniculă şi cu fenomene meteo extreme. Marea Britanie a înregistrat cea mai călduroasă zi de august din ultimii 17 ani, cu 36,4 grade Celsius. Unele zone din Regat au fost afectate de furtuni puternice şi inundaţii. În Franţa, s-au depăşit 40 de grade la umbră.

Europa, măturată de fenomene meteo extreme! În Franţa, s-au depăşit 40 de grade la umbră
Sursa foto: Pixabay
de Iulia Gorgorin    |    13 Aug 2020   •   20:00

Şi olandezii se plâng de căldura extremă, în aceste zile fiind înregistrate chiar şi 34 de grade Celsius, mult peste temperaturile de vară obişnuite în această ţară.

Luna august aduce temperaturi ridicate pentru țările din vestul Europei.

Francezii, olandezii, belgienii şi britanicii suferă din cauza temperaturilor care au ajuns în unele zone şi la 40 de grade, cu mult peste valorile normale ale perioadei.

Căldura este cu atât mai greu de suportat, cu cât măştile sanitare sunt obligatorii în spaţiile publice.

Valul de căldură i-a determinat pe belgieni să se refugieze pe plaje sau să se răcorească în zonele verzi din oraşe. În ciuda disconfortului, oamenii nu renunţă la măsurile de protecţie.

 În Franţa, s-au depăşit 40 de grade la umbră

Între timp, în Marea Britanie s-a înregistrat cea mai călduroasă zi de august din ultimii 17 ani, temperatura ajungând la 36,4 grade Celsius. În Scoţia, furtunile puternice şi grindina au produs inundaţii de proporţii.

Şi Grecia a fost afectată de inundaţii devastatoare. Şapte persoane au murit în insula Evia, în urma unei furtuni violente, iar străzile mai multor oraşe din Spania s-au transformat în adevărate râuri.

×
Subiecte în articol: Europa căldură Franta
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close