x close

Europarlamentar Jobbik: Dacă secuimea va protesta, noi o vom susţine

de Antena3.ro    |    24 Iun 2011   •   19:10
Europarlamentar Jobbik: Dacă secuimea va protesta, noi o vom susţine 429 Foto: karadeniz-press.ro

În cazul în care comunitatea din secuime va alege să protesteze, Jobbik va susţine acţiunea, a declarat, europarlamentarul ungur Szegedi Csanad, reprezentant al formaţiunii de extremă dreaptă ungară Jobbik, citat de Mediafax.

Totuşi europarlamentarul a adăugat că speră ca problema regionalizării să se rezolve paşnic.
   
Szegedi Csanad a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că, dacă majoritatea comunităţii din Secuime va sprijini organizarea unor acţiuni de protest legate de reginalizare, Jobbik le va susţine.
   
"Dacă Secuimea alege opţiunea de a ieşi în stradă, Jobbik va susţine acţiunea, dar va insista pentru o rezolvare paşnică", a afirmat Szegedi.
   
Acesta a spus că Jobbik poate accepta regionalizarea României, cu condiţia ca două regiuni să fie Ţinutul Secuiesc, format din Mureş, Covasna şi Harghita, şi Partium  - constituită din Bihor, Satu Mare şi Sălaj.
   
Szegedi a adăugat că reprezentanţii Jobbik nu pot accepta propunerea de împărţire a ţării în opt regiuni, plus Harghita şi Covasna, întrucât judeţul Mureş are "are un rol strategic important" în zona secuimii.
   
Europarlamentarul ungar Szegedi Csanad, membru al partidului de extremă dreaptă Jobbik, şi-a inaugurat, în luna mai, un birou teritorial în Satu Mare, acesta fiind al doilea birou deschis în România după cel de la Târgu Mureş.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati