Antena 3 CNN Externe Facebook a pregătit un centru operaţional pentru a documenta conflictul israeliano-palestinian

Facebook a pregătit un centru operaţional pentru a documenta conflictul israeliano-palestinian

Facebook a pregătit un centru operaţional săptămâna trecută pentru a răspunde contentului postat pe platforma lui despre conflictul israeliano-palestinian.

Facebook a pregătit un centru operaţional pentru a documenta conflictul israeliano-palestinian
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    20 Mai 2021   •   13:42

Dezinformare şi discursuri care instigă la ură au circulat pe platforma de socializare încă de la începutul conflictului din Gaza.

"Acest Centru operaţional ne permite să monitorizăm îndeaproape situaţia, şi astfel să putem elimina mai repede conţinutul care violează standardele comunităţii noastre", a spus Minkia Bickert, vice-repşedintele Content Policy, Facebook.

Facebook a mai organizat şi în trecut astfel de centre operaţionale.

Nick Clegg a vorbit cu Prim Ministrul palestinian, Mohammad Shtayyeh, şi de asemenea cu Ministrul apărării israeliene,  Benny Gantz, a declarat  Andy Stone, purtătorul de cuvânt Facebook.

O echipă de la Reuters a verificat imagini postate pe Facebook, Twitter şi Instagram, ce pretindeau că sunt legate de conflictul din Gaza. Erau false. 

Miercuri, New York Times a scris că un grup de extrremişti şi-a făcut un grup pe Whatsapp, deţinut de Facebook, cu scopul de a comite violenţe împotriva palestinienilor.

"Ca serviciu de mesagerie privată, nu avem acces la conţinutul personal al oamenilor, cu toate acestea, dacă primim rapoarte că un anume cont încalcă standardele comunităţii noastre, acesta este blocat", a declarat un purtător de cuvânt Whatsapp.

Platformele de socializare au fost acuzate şi de cenzură. Săptăma trecută, BuzzFeed a raportat că Instagram-ul (deţinut de Facebook) a scos conţinut legat de Moscheea al-Aqsa din Ierusalim, unde poliţia israeliană a înfruntat palestinienii. 

Fundaţia Thomson Reuters a raportat, de asemenea, că Instagram şi Twitter au dat vina pe erori de soft atunci când au şters posturi ce menţionau posibilla evacuare a palestinienilor din Ierusalimul de Est, potrivit Reuters.

Facebook a interzis liderii islamişti Hamas de pe platforma lui, şi a eliminat conţinutul ce aducea omagii acestui grup recunoscut de Israle, Statele Unite şi Uniunea Europeană ca grup terorist.

Bickert a spus că în noul centru operaţional au fost aduşi experţi, vorbitori nativi de arabă şi ebraică.

×
Subiecte în articol: Facebook fake news Israel palestina
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close