Antena 3 CNN Externe ”Am identificat-o pe fiica mea...” Răpitorii au postat pe internet înregistrări șocante cu cei capturați

”Am identificat-o pe fiica mea...” Răpitorii au postat pe internet înregistrări șocante cu cei capturați

În timp ce întreg Israelul este în stare de șoc după cel mai sângeros atac terorist din istoria sa, familiile celor răpiți trec printr-un adevărat coșmar. Asta mai ales după ce răpitorii au postat pe internet înregistrări șocante cu cei capturați.

de Laura Dinu    |    10 Oct 2023   •   08:13

Imaginile sunt greu de privit, iar rudele celor răpiți și chiar omorâți sunt devastate. 

Rikarda Louk a fost sunată la telefon de fiica sa, Shani, în timp ce atacul teroriștilor asupra participanților la festivalul de muzică din apropiere de Fâşia Gaza era în plină desfășurare. Câteva ore mai târziu, tânăra nu a mai răspuns la telefon. 

”Câteva ore mai târziu, am primit un videoclip de la un prieten prin intermediul rețelelor de socializare și am identificat-o pe fiica noastră în spatele unei camionete, întinsă pe podea, înconjurată de militanți, înarmați, care o împingeau în timp ce se deplasau prin Fâșia Gaza”, povestește mama ei.  

Louk avea dublă cetățenie israeliano-germană și refuzase, din motive de conștiință, să satisfacă serviciul militar obligatoriu în armata israeliană. 

”Era o persoană atât de iubitoare și de pașnică. A fost un festival de muzică. Îi place să călătorească. Ea este o artistă. A călătorit mult în lume și are mulți prieteni în străinătate”, mai spune mama tinerei.  

În acest moment, nu se știe nimic despre soarta ei, dar, potrivit imaginilor transmise, cel mai probabil, ea a fost ucisă de răpitorii săi.  

Și-a văzut fiica în timp ce era răpită

Şi Yakov Argamani a privit cu groază înregistrarea video postată pe social media care surprinde momentul în care fiica sa Noa, în vârstă de 25 de ani, a fost răpită de teroriştii Hamas. În înregistrare apare şi iubitul tinerei, Avi Natan, care, la rândul său, a fost capturat. 

”Este un copil foarte special, atât de iubitor, atât de generos. Îmi este foarte dor de ea. Au trecut doar 2 zile și jumătate. Nu pot să cred că a plecat. Ea a făcut această casă atât de vie. Am simțit că această casă este goală fără ea”, spune tatăl fetei.  

Nici despre soarta celor doi tineri nu se știe nimic, dar se crede că sunt undeva, în Fâşia Gaza, teritoriu dominat de mișcarea militantă palestiniană Hamas.  

A aflat că soția și fiicele lui au fost răpite dintr-o înregistrare postată de răpitori

Yoni Asher nu a mai putut lua legătura cu soţia sa şi cele două fiice, în vârstă de 5 şi, respectiv, 3 ani, de sâmbătă dimineaţa, când acestea au plecat să îşi viziteze bunica, în apropiere de Fâşia Gaza. Bărbatul a bănuit că au fost capturare de militanţii Hamas, iar confirmarea a venit după câteva ore, după ce şi-a văzut soţia într-o înregistrate video postată pe internet de răpitori. 

”Nu am avut nicio îndoială mea, le-am recunoscut. Cu siguranță soția mea, cele două fiice ale mele, cele două fetițe ale mele erau în acea căruţă. Așa că știu sigur că au fost luate de ei”, spune el. 

Acum, forţele israeliene fac tot posibilul pentru a afla cu precizie numărul real al celor care au fost luaţi în captivitate. Se crede că sunt zeci, poate chiar sute de israelieni care au fost răpiţi în timpul atacului de sâmbătă. 

×
Subiecte în articol: Israel Shani Louk Noa Argamani
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close