Antena 3 CNN Externe Fată de 14 ani din Afganistan, biciuită de 39 de ori pentru că a fugit de o căsătorie aranjată (VIDEO)

Fată de 14 ani din Afganistan, biciuită de 39 de ori pentru că a fugit de o căsătorie aranjată (VIDEO)

Fată de 14 ani din Afganistan, biciuită de 39 de ori pentru că a fugit de o căsătorie aranjată (VIDEO)
11 Iun 2010   •   15:21

Bătută cu bestialitate pentru că a fugit de o căsătorie aranjată. Este povestea tragică a unei fete de 14 ani din Afganistan. Şi nu este un caz izolat. Căsătoriile fetelor minore sunt un fenomen cultural întâlnit în multe părţi ale lumii.

Cu 39 de lovituri de bici. Aşa plăteşte un copil de 14 ani în Afganistan faptul că a fugit de o căsătorie forţată. Înregistrarea şocantă a fost trimisă unei organizaţii care luptă pentru drepturile omului, care a promis că torţionarul fetei va fi pedepsit. Au fost însă doar vorbe goale. Şi asta deşi legea interzice nu numai căsătoriile forţate dar şi căsătoria fetelor sub 16 ani.

Încă mai există concepţia că femeile sunt proprietatea bărbaţilor şi că au dreptul să le trateze cum vor ei. Guvernul are însă probleme mai importante. Cum ar fi lupta cu talibanii. Astfel că aceste aspecte sunt, de multe ori, date uitării. Sau pur şi simplu ignorate.

Din ianuarie am avut de-a face cu 115 cazuri în care fete minore au fost forţate să se căsătorească. Deşi în ţară există adăposturi special create pentru astfel de femei lovite de soartă, prea puţine ajung aici.

Observator

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close