Antena 3 CNN Externe Femeilor afgane li se interzice sportul: ”Islamul nu permite femeilor să își descopere fața sau trupul”

Femeilor afgane li se interzice sportul: ”Islamul nu permite femeilor să își descopere fața sau trupul”

Într-un interviu acordat pentru televiziunea publică australiană SBS, adjunctul comisiei culturale a talibanilor, Ahmadullah Wasiq, a declarat că sportul feminin nu este considerat nici adecvat, nici necesar.

Femeilor afgane li se interzice sportul: ”Islamul nu permite femeilor să își descopere fața sau trupul”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    09 Sep 2021   •   11:37

„Nu cred că femeilor li se va permite să joace cricket pentru că nu este necesar ca ele să facă asta. În cricket pot apărea situaţii în care faţa şi corpul femeilor nu sunt acoperite.

Islamul nu le permite să fie văzute astfel.

Este era media şi vor apărea fotografii şi videoclipuri pe care oamenii le vor urmări. Islamul şi Emiratul Islamic nu le permit femeilor să joace cricket sau să practice sporturi în care sunt expuse”, a afirmat Ahmadullah Wasiq.

Tot el a declarat într-un interviu că bărbaţilor le va fi permis să practice orice sport, ba mai mult talibanii şi-au dat acceptul pentru ca echipa naţională de cricket să poată călători în Australia pentru un meci pe care îl vor juca în luna noiembrie.

Cu toate acestea, Consiliul Naţional de Cricket ar dori să anuleze participarea la meciul amical din Australia, pentru că regulamentul prevede ca toate ţările participante să aibă şi o echipă naţională feminin în concurs.

Doar echipele membre care sunt complete pot participa la meciurile de testare.

Talibanii au afirmat în mod repetat că femeile se vor putea întoarce la serviciu, deși aceste promisiuni par să fie nefondate, având în vedere tratamentul inuman la care au fost supuse femeile care au protestat zilele trecute în Kabul.

Un nou guvern interimar și-a început miercuri activitatea, cu extremiști în toate posturile cheie și nicio femeie, precum și niciun membru al vreunei minorități - deși talibanii au promis anterior că vor avea o administrație inclusivă.

×
Subiecte în articol: Afganistan talibani islam Sharia femei sport
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close