Antena 3 CNN Externe Fenomenul care afectează aproape 70% din populaţia Spaniei

Fenomenul care afectează aproape 70% din populaţia Spaniei

Fenomenul care afectează aproape 70% din populaţia Spaniei
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    26 Mar 2019   •   21:30

Numărul tot mai mare de ani cu temperaturi foarte ridicate, creşterea zonelor semi-aride: încălzirea globală afectează aproape 70% din populaţia Spaniei, sau 32 de milioane de locuitori, potrivit unui studiu al Agenţiei Meteorologice spaniole (AEMET), publicat marţi, relatează AFP.

„Treizeci şi două de milioane de persoane sunt afectate în Spania de schimbările climatice, de acumularea de ani fierbinţi din ultimul deceniu, de verile tot mai lungi şi creşterea frecvenţei nopţilor tropicale” - atunci când temperatura nu scade sub 20 de grade Celsius, a declarat Beatriz Hervella, purtătoarea de cuvânt a AEMET.

Analizând datele înregistrate de 58 de observatoare meteorologice din întreaga ţară în ultimele decenii, agenţia a reuşit să poată măsura fenomenul pe întreg teritoriul Spaniei.

AEMET estimează că în ultimii 30 de ani, zonele cu climă semi-aridă s-au extins în Spania cu 30.000 de kilometri pătraţi, sau circa 6% din teritoriul naţional. Cele mai afectate regiuni sunt sud-estul Peninsulei Iberice, Castilla-La Mancha şi valea Ebrului.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: fenomen Spania incalzire incalzire globala
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close