Antena 3 Externe Fenomenul pentru care oamenii de ştiinţă nu au găsit explicaţie. Un crater uriaş s-a format în Siberia

Fenomenul pentru care oamenii de ştiinţă nu au găsit explicaţie. Un crater uriaş s-a format în Siberia

16 Iul 2014   •   23:31

Un crater uriaş, ce are un diametru de 80 de metri, s-a format brusc în Siberia, într-o provincie al cărei nume se traduce prin sintagma "Capătul lumii".

Fenomenul i-a determinat pe oamenii de ştiinţă să se deplaseze de urgenţă în regiune pentru a cerceta acest fenomen misterios, informează Daily Mail.

O expediţie ştiinţifică va ajunge în zonă miercuri pentru a cerceta acest crater de mari dimensiuni, care s-a format subit în nordul Siberiei, într-o regiune bogată în gaze naturale.

Imaginile realizate din avion prezintă un fel de groapă uriaşă aproape perfect cilindrică, cu diametrul de 80 de metri, ce a apărut dintr-o dată în Peninsula Iamal din nordul Rusiei.

Cauzele producerii acestui fenomen în Peninsula Iamal - al cărei nume se traduce prin sintagma "Capătul lumii" - sunt deocamdată necunoscute.

Un expert rus consideră că explicaţia cea mai probabilă are legătură cu fenomenul de încălzire globală, care eliberează în aer gazele naturale de suprafaţă, care explodează în atmosferă ca "dopul unei sticle de şampanie".

Potrivit unei alte teorii, formaţiunea a apărut în urma impactului cu un meteorit care a căzut în acea regiune din Districtul autonom Iamalia-Neneţia, la o distanţă de circa 32 de kilometri de exploatarea de gaze naturale Bovanenkovo.

Iamalia, o peninsulă din Oceanul Arctic, reprezintă principala zonă din care Rusia aprovizionează Europa cu gaze naturale.

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: crater

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close