Antena 3 Externe Fosta soţie a lui Jeff Bezos a devenit cea mai bogată femeie din lume, datorită creșterii acțiunilor Amazon

Fosta soţie a lui Jeff Bezos a devenit cea mai bogată femeie din lume, datorită creșterii acțiunilor Amazon

de Diana Dragotescu    |    03 Sep 2020   •   18:15
Fosta soţie a lui Jeff Bezos a devenit cea mai bogată femeie din lume, datorită creșterii acțiunilor Amazon
Sursa foto: Twitter/Ny Post

MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, a devenit cea mai bogată femeie din lume, la o săptămână după ce fostul soț a devenit primul om din lume are atinge o avere de 200 de miliarde de dolari, relatează The New York Post

MacKenzie Scott, care a renunţat la numele de Bezos în urma divorţului de miliardar, a câştigat 30,3 miliarde de dolari în 2020 datorită creşterii pe care au înregistrat-o acţiunile Amazon în contextul pandemiei de coronavirus, care a crescut numărul comenzilor online. 

Ce avere deține MacKenzie Scott

Fosta soție a lui Bezos are o avere de 67,4 miliarde de dolari, depășind-o astfel pe moştenitoarea imperiului L’Oreal Françoise Bettencourt, care are în prezent 66,3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Mackenzie deţine 4% din gigantul Amazon și este a douăsprezecea cea mai bogată persoană din lume. Aceasta mai are nevoie de 9 miliarde de dolari pentru a intra în top 10 cei mai bogați oameni.

Fosta doamnă Bezos a divorţat de fondatorul Amazon anul trecut, și a primit 20 de milioane de acţiuni din companie. Acţiunile valorau anul trecut circa 30 de miliarde de dolari. În total, averea celor doi depăşeşte 270 de miliarde de dolari.

Mackenzie Scott a semnat un acord cu asociaţia de caritate Giving Pledge, o iniţiativă lansată de Warren Buffet şi Bill Gates care încurajează cei mai bogaţi oameni ai planetei să doneze o parte cât mai mare din averea pe care o deţin, și a donat deja 1,7 miliarde de dolari. Pe de cealaltă parte însă, Jeff Bezos nu s-a alăturat proiectului Giving Pledge.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close