Antena 3 CNN Externe Fosta soție a celui mai bogat om din lume face o nouă donație uriașă, cu banii din urma divorțului

Fosta soție a celui mai bogat om din lume face o nouă donație uriașă, cu banii din urma divorțului

Fosta soție a lui Jeff Bezos, Mackenzie Scott, a făcut o nouă donație, însumată la 2,7 miliarde de dolari, din banii obținuți după divorțul cu afaceristul care continuă să rămână cel mai bogat om din lume.

Fosta soție a celui mai bogat om din lume face o nouă donație uriașă, cu banii din urma divorțului
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    16 Iun 2021   •   14:16

Romanciera americană, autoare a 7 cărți, a declarat că a acordat încă 2,7 miliarde de dolari către 286 de organizaţii.

Banii vor ajunge la ONG-uri care se ocupă de artă sau educaţie, dar şi pentru cele care luptă cu inegalitatea rasială.

De asemenea, au fost incluse „organizaţii artistice mai mici care creează beneficii cu artişti şi audienţe din regiuni bogate din punct de vedere cultural şi grupuri de identitate pe care donatorii le ignoră adesea”, se arată în declarație.

Aceasta reprezintă ultima tranșă de donații din averea ei de peste 59 de miliarde de dolari, consolidată în urma divorțului. Acesta a fost cel de-al treilea anunț al propriilor acte filantropice, realizat de Scott.

În 2020, aceasta a mai șocat prin alte două anunțuri asemănătoare. Ea a donat atunci 6 miliarde de dolari pentru cauze cum ar fi lupta anti-Covid, egalitatea de gen și accesul comunității afro-americane la colegii şi universităţi.

„Oamenii care se luptă împotriva inechităţilor merită un rol central în poveştile despre schimbările pe care le creează. Acest lucru este şi mai valabil atunci când munca lor este finanţată de bogăţie. Orice bogăţie este produsul unui efort colectiv care le-a inclus”, a spus romanciara.

Divorțul de Jeff Bezos

O mare parte din avere autoarei provine în urma divorțului din 2019, de Bezos, care este în prezent cel mai bogat om din lume.

Ca parte a tranzacției, Scott a câștigat 4% din acțiunile Amazon, ea fiind ajutorul lui Bezos încă de la începutul înființării gigantul tehnologic, în 1994.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Jeff Bezos și fosta sa soție, MacKenzie Scott, și-au anunțat separarea pe 9 ianuarie 2019, într-o declarație comună pe Twitter. 

Din postările lor a fost confirmată informația conform căreia căsătoria a fost dizolvată oficial la începutul lunii aprilie 2019.

Jeff Bezos, în continuare cel mai bogat om din lume

Forbes a anunțat, în cadrul celebrului top al miliardarilor lumii, ca Jeff Bezos și-a păstrat titulatura de cel mai bogat om de pe planetă și anul acesta.

Conform estimărilor, care apar în celebra listă a miliardarilor, el are în acest moment o avere de peste 195 de miliarde de dolari.

Acesta este urmat în top de Elon Musk, fondatorul SpaceX și Tesla, cu o avere estimată la aproape 151 de miliarde de dolari.

Pe locul trei este francezul Bernard Arnault, care împreună cu familia sa este cotat în clasament la 150 de miliarde de dolari.

Bill Gates, cofondator al Microsoft, este pe locul 4 în top, cu 124 de miliarde de dolari, el fiind și în proces de divorț de soția sa Melinda.

Topul primilor cinci cei mai bogați oameni de pe planetă este completat de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. Acesta are o avere estimată anul acesta la 97 de miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: Jeff Bezos Amazon
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close