Antena 3 CNN Externe Fostul președinte al SUA George W. Bush a încurcat Ucraina cu Irak, numind ”nejustificată” invazia țării arabe. Clipul a devenit viral

Fostul președinte al SUA George W. Bush a încurcat Ucraina cu Irak, numind ”nejustificată” invazia țării arabe. Clipul a devenit viral

Fostul președinte al SUA George W. Bush a descris în mod eronat invazia Irakului drept ”brutală” și ”nejustificată”, înainte de a se corecta spunând că voia să se refere la invazia Ucrainei de către Rusia. Clipul a devenit viral, având aproape șapte milioane de vizualizări în doar câteva ore.

Fostul președinte al SUA George W. Bush a încurcat Ucraina cu Irak, numind ”nejustificată” invazia țării arabe. Clipul a devenit viral
Sursa foto: Twitter / Fox News
de Cerasela Stafie    |    19 Mai 2022   •   08:47

Bush a făcut aceste comentarii într-un discurs în timpul unui eveniment la Dallas miercuri, în timp ce critica sistemul politic al Rusiei.

”Rezultatul este o absență a controalelor și echilibrului în Rusia și decizia unui om de a lansa o invazie total nejustificată și brutală a Irakului”, a spus Bush, înainte de a se corecta și a clătina din cap. ”Vreau să spun, a Ucrainei”, s-a corectat el, potrivit Reuters.

El a încercat să glumească pe seama gafei făcute, spunând că vârsta sa e de vină. Publicul a izbucnit în râs.

În 2003, când Bush era președinte, Statele Unite au condus o invazie a Irakului pentru arme de distrugere în masă care nu au fost găsite niciodată. Conflictul prelungit a ucis sute de mii de oameni și a strămutat mulți alții.

Remarcile lui Bush au devenit rapid virale pe rețelele de socializare, adunând peste șase milioane de vizualizări numai pe Twitter, după ce clipul a fost distribuit de un reporter.

Fostul președinte al SUA l-a comparat și pe liderul ucrainean Volodimir Zelenski cu liderul Marii Britanii, Winston Churchill. Totodată, el l-a condamnat pe președintele rus Vladimir Putin pentru lansarea invaziei Ucrainei în februarie.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close