Antena 3 CNN Externe Începând de mâine, Germania ridică interdicţiile de intrare pentru cinci ţări

Începând de mâine, Germania ridică interdicţiile de intrare pentru cinci ţări

Germania ridică interdicţiile de intrare pentru turiștii din Regatul Unit, Portugalia şi India.

Începând de mâine, Germania ridică interdicţiile de intrare pentru cinci ţări
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    06 Iul 2021   •   09:38

Această măsură luată de Institutul Robert-Koch (RKI) pentru controlul bolilor vizează de asemenea Rusia şi Nepalul. Măsura va intra în vigoare miercuri, a precizat institutul.

De asemenea, vizitatorii care sunt complet vaccinați nu vor fi obligați să stea în carantină.

Cu toate acestea, persoanele nevaccinate vor fi obligate să stea în carantină de până la 10 zile, cu posibilitatea de a ieși mai devreme cu un test negativ în a cincea zi.

Cele cinci țări au fost clasificate până acum ca zone periculoase din cauza variantelor de virus care au fost identificate pentru prima dată în India.

Țările vor fi reclasificate acum drept „zone cu incidență ridicată”, a transmis, luni, Institutul Robert Koch (RKI).

Relaxarea restricțiilor vine după ce ieri, premierul britanic, Boris Johnson a confirmat că guvernul intenționează să pună capăt măsurilor restrictive la 19 iulie, decizia finală urmând să fie luată săptămâna viitoare.

El a spus că va elimina restricțiile privind contactul social, recomandarea de a lucra de acasă și dispoziția de a purta masca de protecție.

Dupa ce a impus cele mai dure restricții asupra vieții sociale din Marea Britanie de după război pentru a combate noul coronavirus, Johnson mizează acum pe programul de vaccinare, care a slăbit legătura între infectări și internări și poate împiedica situația în care serviciile de sănătate ar fi copleșite de un nou val de îmbolnăviri cu varianta Delta.

 

×
Subiecte în articol: COVID-19 coronavirus restricţii
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close