Antena 3 CNN Externe Germania se SCUZĂ în faţa Rusiei. Declaraţia unui ministru neamţ a inflamat spiritele în ţara lui Putin

Germania se SCUZĂ în faţa Rusiei. Declaraţia unui ministru neamţ a inflamat spiritele în ţara lui Putin

Germania se SCUZĂ în faţa Rusiei. Declaraţia unui ministru neamţ a inflamat spiritele în ţara lui Putin
de O.P.    |    04 Apr 2014   •   07:36

Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schäuble, a dezminţit joi că a comparat alipirea Crimeei la Rusia cu anexarea Sudetenland de către Adolf Hitler.

"Eu nu sunt chiar atât de rudimentar încât să-l compar pe Hitler cu oricine. Alţii pot face aşa ceva, dar oamenii politici germani nu o fac, noi nu comparăm (cu Hitler)", a declarat joi seară ministrul, întrebat pe această temă într-o intervenţie la o emisiune a televiziunii publice.

Luni potrivit presei germane, Schäuble a afirmat, vorbind despre Ucraina în faţa a aproximativ 50 de elevi berlinezi, că "Hitler a folosit deja asemenea metode în Sudetenland".

Ministrul nu neagă că a făcut această afirmaţie, însă, a precizat el, "fraza următoarea era: noi nu facem comparaţii", a spus el, foarte revoltat faţă de reflectarea jurnalistică "neserioasă", în opinia sa, a afirmaţiei pe care a făcut-o luni.

Afirmaţia de luni a lui Schäuble a continuat să genereze proteste joi, ambasadorul german la Moscova fiind convocat la Ministerul rus de Externe pentru a oferi explicaţii.

"Considerăm provocatoare declaraţiile cu caracter pseudo-istoric ale ministrului german", a comunicat Ministerul rus de Externe, citat de AFP.

"Aceste analogii sunt manipulări grosolane ale evenimentelor şi faptelor istorice. Domnul Schäuble trebuie tras la răspundere, în Germania", a continuat diplomaţia rusă.

În numele pangermanismului, Adolf Hitler a invadat şi anexat, în 1938, Sudetenland, o regiune situată în vestul Cehiei, afirmând că vrea să-i elibereze pe germani de opresiune.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Wolfgang Schäuble Germania
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close