Antena 3 CNN Externe Grav accident aviatic, în capitala Ecuadorului: Un avion militar s-a prăbuşit peste o clădire (VIDEO)

Grav accident aviatic, în capitala Ecuadorului: Un avion militar s-a prăbuşit peste o clădire (VIDEO)

Grav accident aviatic, în capitala Ecuadorului: Un avion militar s-a prăbuşit peste o clădire (VIDEO)
Sursa foto: Quito
20 Mar 2009   •   10:16

Accident aerian dramatic la Quito, capitala Ecuadorului. Un mic avion militar de instrucţie s-a prăbuşit peste o clădire, înaintea aterizării. Şase persoane şi-au pierdut viaţa şi cel puţin patru sunt rănite.

Aeronava, la bordul căreia se aflau trei militari - doi ofiţeri şi un sergent - se pregătea să încheie un zbor de antrenament. În timp ce cobora spre pista aeroportului din Quito, însă, avionul s-a zdrobit de o clădire, chiar lângă un hotel de lux.

Potrivit primelor indicii, pilotul a estimat greşit altitudinea din cauza ceţei dense din zonă. Prăbuşirea a fost urmată de mai multe explozii, probabil ale buteliilor de gaz din clădirea distrusă şi un incendiu puternic.

Locuitorii cartierului au intrat în panică, mulţi fiind convinşi că au scăpat cu viaţă doar printr-un miracol.

Pompierii au confirmat ulterior că toţi cei trei militari şi-au pierdut viaţa. Aceeaşi soartă au avut-o şi alte trei persoane aflate la sol.

La mai bine de o oră după accident, incendiul nu fusese încă stăpânit. În aceeaşi zonă din apropierea aeroportului s-au produs numeroase accidente similare. Într-unul din ele şi-a pierdut viaţa, în 1992, comandantul de atunci al forţelor armate ecuadoriene, iar în altul - ministrul Turismului din acea vreme.



Antena 3

×
Subiecte în articol: accident aviatic incendiu explozie ecuador
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close