Antena 3 CNN Externe Grecia, lovită de un cutremur cu magnitudinea de 6,1

Grecia, lovită de un cutremur cu magnitudinea de 6,1

Grecia, lovită de un cutremur cu magnitudinea de 6,1
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    03 Feb 2014   •   07:09
Update 10.00 - Potrivit unui oficial din cadrul spitalului de pe insulă, contactat de postul privat de televiziune Skai, patru persoane au fost internate cu răni uşoare. 
 
"Trebuie să aşteptăm să se facă ziuă pentru a avea o imagine precisă asupra pagubelor. Oamenii au ieşit pe străzi dar populaţia este calmă în ansamblu", a declarat pentru AFP primarul insulei, Alexandros Parisis.
 
Pompierii de pe insulă au declarat că drumurile au fost avariate de căderile de pietre. Cheiul portului din Lixouri prezintă, de asemenea, fisuri importante. 
 
Un locuitor dintr-un sat situat la câţiva kilometri de Lixouri a declarat pentru Skai că localitatea nu mai are curent electric şi apă şi că majoritatea locuitorilor au ieşit din case.

________________________________________

Ştirea iniţială 07.09

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 a avut loc, luni dimineaţa, pe insula greacă Kefalonia, în Marea Ionică, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS).
 
Epicentrul seismului, înregistrat la ora locală 05.08 (05.08 ora României), a fost localizat la 12 kilometri de oraşul Lixouri, la 300 de kilometri vest de Atena.
 
Până în acest moment, nicio victimă şi nici pagube materiale nu au fost anunţate pe această insulă cu 35.000 de locuitori, informează AFP.
 
Grecia este una dintre ţările din Europa afectate cel mai frecvent de cutremure.
 
Kefalonia a fost afectată de o altă mişcare seismică ce o avut o magnitudinea de 5,8, la 26 ianuarie. Acesta a avariat numeroase drumuri şi clădiri. 
 
Pe insulă a fost instituită stare de urgenţă şi numeroase replici au fost înregistrate în săptămâna care a urmat.
 
În 1953, un cutremur cu magnitudinea de 7,2 a provocat moartea a aproximativ 450 de persoane şi a distrus o mare parte din această insulă, precum şi din cea învecinată, Zakynthos. 

×
Subiecte în articol: cutremur Grecia seism
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close