Antena 3 CNN Externe Grecia şi Turcia afectate de puternice incendii de vegetaţie

Grecia şi Turcia afectate de puternice incendii de vegetaţie

Grecia şi Turcia afectate de puternice incendii de vegetaţie
23 Aug 2010   •   11:38

După Rusia, şi Grecia şi Turcia se confruntă cu incendiile de vegetaţie. Sute de pompieri se luptă cu flăcările zi de zi. Vântul puternic face, însă, ca eforturile oamenilor să fie zadarnice.

Imaginile surprinse pe insula grecească Evia par desprinse dintr-un film de groază. Flăcările, combinate cu vântul de până la 70 de kilometri pe oră, au făcut ca incendiul să se extindă cu repeziciune. În zonă au fost trimişi 100 de pompieri şi 34 de maşini speciale. Mai multe case au fost distruse iar flăcările ameninţau un cartier de blocuri de pe insulă.

Oficialii au încercat să trimită în zonă elicoptere şi avioane pentru stingerea incendiilor dar aparatele de zbor nu au putut decola din cauza vijeliei. În cele din urmă, când focul a ajuns la câteva zeci de metri de locuinţe, direcţia vântului s-a schimbat iar flăcările nu au mai ajuns în zonele intens populate.

Incendii şi în Turcia. Zeci de oameni au fost evacuaţi de urgenţă din cauza unui foc puternic izbucnit în pădurile din estul ţării. Localnicii au fost adăpostiţi în oraşele vecine. Ei au fost, însă, nevoiţi să-şi lase totul în casele ameninţate de flăcări. 500 de pompieri, susţinuţi de 12 avioane şi elicoptere, au fost mobilizaţi împotriva focului, care s-a propagat sub efectul vântului puternic.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: incendiu vegetatie
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close