Antena 3 CNN Externe Guvernul olandez a demisionat în urma unui imens scandal legat de alocaţiile pentru copii

Guvernul olandez a demisionat în urma unui imens scandal legat de alocaţiile pentru copii

Premierul olandez Mark Rutte a anunţat, vineri, demisia guvernului său în urma scandalului legat de ajutoarele pentru familiile cu copii.

Guvernul olandez a demisionat în urma unui imens scandal legat de alocaţiile pentru copii
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    15 Ian 2021   •   18:30

O anchetă parlamentară a arătat că mai mulţi părinţi imigranţi în Olanda au fost obligaţi, în mod eronat, să returneze statului alocaţiile primite timp de mai mulţi ani.

Raportul anchetei concluzionează că aproximativ 10.000 de familii au fost obligate să ramburseze subvenții de zeci de mii de euro, după ce serviciul fiscal le-a acuzat în mod greșit de fraudă. 

Pentru a rambursa banii, unii dintre cei vizaţi de fisc s-au îndatorat iar această povară a dus în unele cazuri la șomaj, falimente și divorțuri. Multe dintre familii ar fi fost vizate în funcție de originea lor etnică sau de dubla naționalitate.

Premierul Rutte (foto) şi-a asumat răspunderea pentru deciziile administrative eronate. Cabinetul demisionar va asigura interimatul şi va gestiona criza coronavirusului, măsura carantinei la nivel naţional fiind în vigoare în Olanda cel puţin până în data de 9 februarie.

Demisia cabinetului olandez vine cu două luni înaintea alegerilor legislative, programate pentru 17 martie.

Premierul Rutte şi-a anunţat intenţia de a conduce şi viitorul guvern în cazul în care partidul său liberal-conservator, dat ca favorit în sondaje, va câştiga scrutinul.

×
Subiecte în articol: guvern demisie Mark Rutte
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close