Antena 3 CNN Externe Guvernul din Grecia reia negocierile cu şoferii de camioane şi operatorii cisternelor (VIDEO)

Guvernul din Grecia reia negocierile cu şoferii de camioane şi operatorii cisternelor (VIDEO)

Guvernul din Grecia reia negocierile cu şoferii de camioane şi operatorii cisternelor (VIDEO)
30 Iul 2010   •   11:48

Guvernul grec revine astăzi la negocieri cu şoferii de camioane şi operatorii cisternelor, care aprovizionează benzinăriile, la o zi după ce oficialii de la Atena au recurs la aşa numita "mobilizare civică". Şi asta pentru a-i obliga pe protestatari să revină la muncă. S-au ales însă doar cu ciocniri violente între poliţişti şi grevişti. Şi pentru că mişcarea de protest afectează turismul şi economia ţării, se caută acum soluţii de compromis.

Liderii sindicali au anunţat că se vor întâlni astăzi din nou cu reprezentanţii guvernului elen, pentru a negocia o soluţie care să pună capăt coflictului. Greviştii se opun planurilor guvernului de a liberaliza sectorul lor de activitate.

Între timp, criza de combustibil generată de această grevă, la care participă nu doar şoferii de camioane, ci şi operatorii cisternelor care aprovizionează benzinăriile, a paralizat Grecia. Staţiile de benzină, rămase fără combustibil, sunt în continuare închise iar magazinele şi fabricile au rămas fără marfă.

Guvernul elen a încercat să-i determine pe grevişti să revină la muncă, aşa că premierul grec a semnat un ordin de mobilizare care a transformat şoferii în membri ai forţelor armate, obligându-i să respecte ordinele. Cei care nu se supuneau riscau să-şi piardă autorizaţiile şi chiar să ajungă după gratii.

Măsura a generat cicniri violente între aproximativ 500 de protestari şi forţele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanţi.

Antena 3


×
Subiecte în articol: grevă protest negocieri
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close