Antena 3 CNN Externe Imaginea băieţelului de 3 ani, adus la ţărm de valurile Mediteranei, provoacă val de emoţie şi indignare în lumea întreagă

Imaginea băieţelului de 3 ani, adus la ţărm de valurile Mediteranei, provoacă val de emoţie şi indignare în lumea întreagă

fd5.jpg
de S.T.    |    03 Sep 2015   •   19:41
Imaginea lui Aylan, băieţelul de trei ani, adus la ţărm de valurile Mediteranei, face înconjurul lumii şi stârneşte revoltă. A devenit simbolul unei crize devastatoare care schimbă faţa Europei.

Aylan avea 3 ani. Ironic, numele lui înseamnă scut - dar el nu s-a putut apăra de o moarte crudă.

Pe reţelele de socializare, imaginea lui Aylan e sursă de inspiraţie pentru artişti şi manifest împotriva autorităţilor care s-au dovedit neputincioase în faţa valului de imigranţi.

Doisprezece refugiaţi sirieni care încercau să ajungă pe insula grecească Kos, poartă de intrare în Uniunea Europeană, au murit în noaptea de marţi spre miercuri în largul staţiunii balneare turce Bodrum.

Disperaţi, speriaţi şi îngroziţi de lupte şi violenţe, sute de mii de oameni îşi riscă viaţa în căutarea normalităţii. Printre ei sunt mii de copii născuţi în timpul războiului, care n-au şiut niciodată ce este libertatea.

Citeşte şi:

"Copiii mi-au alunecat din mâini", povesteşte tatăl băieţelului care a murit înecat în Turcia

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close