Antena 3 CNN Externe Incendiu de proporţii în pădurea de lângă Cernobîl. Autorităţile ucrainene au declanşat o anchetă penală

Incendiu de proporţii în pădurea de lângă Cernobîl. Autorităţile ucrainene au declanşat o anchetă penală

Incendiu de proporţii în pădurea de lângă Cernobîl. Autorităţile ucrainene au declanşat o anchetă penală
29 Apr 2015   •   17:33
UPDATE 17.33 -  Autorităţile ucrainene au declanşat o anchetă penală în cazul incendiului forestier izbucnit în apropierea centralei nucleare Cernobîl, informează site-ul agenţiei Interfax.
   
"A fost declanşată o investigaţie, conform Codului Penal, privind distrugerea faunei şi florei. Agenţii de poliţie depun eforturi pentru asigurarea ordinii şi pentru salvarea vieţilor", a comunicat Ministerul ucrainean de Interne.
 
Un incendiu forestier afectează 320 de hectare de pădure în apropierea centralei nucleare Cernobîl.
   
Autorităţile ucrainene suspectează că incendiul a fost declanşat intenţionat.
 

UPDATE
- Comitetul de urgenţă al Ministerului Mediului se întruneşte de la ora 17.00, pentru a discuta situaţia de la Cernobîl, unde un incendiu a izbucnit, marţi, în zona interzisă din jurul centralei nucleare.

Comitetul ministerial se întruneşte la solicitarea ministrului de Interne şi vicepremierului Gabriel Oprea, preşedintele Comitetului naţional pentru situaţii de urgenţă speciale.
   
Întrunirea comitetului are lco conform procedurii, urmând ca acesta să constate dacă există sau nu vreo ameninţare la adresa României.
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Un incendiu pe proporţii a izbucnit în padurea Cernobîl, de lângă fosta centrala nucleară, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne.

Focul s-a răspândit pe o suprafaţă de 400 de hectare, iar autorităţile ucrainiene spun, după primele cercetari, ca focul ar fi fost pus intenţionat.

Sute de pompieri şi militari acţionează în zona afectată. Guvernul ucrainean a dat asigurari că, în pofida faptului că situatia a fost gravă şi incendiul se îndrepta spre centrala atomică, nivelul radiaţilor nu a crescut în zonă.


×
Subiecte în articol: Ucraina
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close