Antena 3 CNN Externe Incendiul din Rusia: Doliu naţional pentru cele 111 victime (VIDEO)

Incendiul din Rusia: Doliu naţional pentru cele 111 victime (VIDEO)

Incendiul din Rusia: Doliu naţional pentru cele 111 victime (VIDEO)
Sursa foto: incendiu
06 Dec 2009   •   10:59

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în incendiul care a avut loc într-un club de noapte din Rusia a ajuns la 111. Autorităţile au ajuns la concluzia că tragedia a fost provocată de neglijenţa proprietarilor şi au declarat zi de doliu naţional pe 7 decembrie, informează Ria Novosti.

Oficialii ruşi susţin că numărul victimelor ar putea creşte, în condiţiile în care există numeroşi răniţi în stare gravă. În semn de respect pentru victimele incendiului, posturile de televiziune şi cele de radio nu vor difuza emisiuni de divertisment timp de trei zile.

Dmitri Medvedev i-a acuzat pe proprietarii clubului de neglijenţă şi a cerut să fie aspru pedepsiţi. "Nu au conştiinţă şi nici minte. Au fost indiferenţi faţă de ceea ce s-a întâmplat", a declarat preşedintele rus.

Potrivit presei ruse, proprietarii clubului au fost arestaţi şi ar putea fi pedepsiţi cu până la şapte ani de închisoare.

În momentul producerii tragediei, în local se aflau peste 200 de oameni, majoritatea angajaţi ai clubului şi rudele lor. Aceştia sărbătoreau opt ani de la deschiderea localului. Focurile de artificii organizate de proprietarii clubului au incendiat plafonul din plastic şi lemn al localului. Oamenii s-au călcat în picioare, încercând să iasă din club.

Exact cu o săptămână în urmă, trenul Nevsky Express, de pe ruta Moscova -Sankt Petersburg, a fost ţinta unui atentat cu bombă. Aproape 40 de oameni au murit în urma atacului, revendicat de militanţi islamişti, care au promis că vor urma alte atentate.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: incendiu Rusia victime
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close