Antena 3 CNN Externe Eşec pentru Elon Musk. Primul cip implantat în creierul unui pacient a suferit un incident neaşteptat

Eşec pentru Elon Musk. Primul cip implantat în creierul unui pacient a suferit un incident neaşteptat

Primul implant de cip în creierul unui pacient, o invenție marca Elon Musk, a suferit un incident neaşteptat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2024   •   18:20

Concret, dispozitivul electronic s-a desprins de pe creierul pacientului Zero, Noland Arbaugh, în vârstă de 29 de ani, rămas paralizat sub umăr în urma unui accident de circulație.

Noland Arbaugh, a fost supus unei intervenții chirurgicale în februarie pentru a i se atașa un cip Neuralink la creier, însă funcționalitatea dispozitivului a început să scadă în decurs de o lună de la implantare, scrie The Guardian.

Unele dintre firele dispozitivului, care conectează computerul în miniatură la creier, începuseră să se retragă. Acest lucru a scăzut numărul de biți pe secundă al dispozitivului, care este în esență un indicator al modului în care implantul își poate îndeplini sarcinile.

Compania lui Elon Musk nu știe care este cauza incidentului, dar transmite că inginerii săi au reușit să restabilească funcționalitatea dispozitivului. Implanturile constau în introducerea unui mic recipient în craniu, care găzduiește un cip de procesare și o baterie, împreună cu 64 de fire care se conectează la țesutul cerebral.

În urmă cu două luni Elon Musk declara că pacientul poate controla un mouse de calculator cu ajutorul gândurilor sale. De asemenea, Musk a declarat anterior că scopul cipului cerebral este de a permite în cele din urmă utilizatorilor cu dizabilități, precum Stephen Hawking, să "comunice mai repede decât un licitator".

Mai mult, el a mai afirmat că ar putea fi capabil să trateze potențial obezitatea, autismul, depresia și schizofrenia.

×
Subiecte în articol: Elon Musk Neuralink cip cerebral
Parteneri
Pensionarii pot primi o parte din bani pe cardul de energie
x close