Antena 3 CNN Externe Informaţii noi despre avionul Air Asia prăbuşit în Marea Java. "A urcat cu o viteză excesivă, apoi s-a oprit"

Informaţii noi despre avionul Air Asia prăbuşit în Marea Java. "A urcat cu o viteză excesivă, apoi s-a oprit"

Informaţii noi despre avionul Air Asia prăbuşit în Marea Java. "A urcat cu o viteză excesivă, apoi s-a oprit"
20 Ian 2015   •   15:20

Aeronava AirAsia care s-a prăbuşit în Marea Java cu 162 de persoane la bord, la 28 decembrie, a urcat cu o viteză excesivă, apoi s-a oprit, înainte de a se prăbuşi, afirmă ministrul indonezian al Transporturilor, potrivit AFP.

"În ultimele minute, avionul a urcat cu o viteză superioară celei normale", a declarat ministrul Transporturilor, Ignasius Jonan, citând informaţiile obţinute cu ajutorul radarelor.

"Avionul a depăşit brusc viteza-limită la care putea urca. Apoi s-a oprit", a mai spus ministrul.

Airbusul A320-200 s-a prăbuşit, la 28 decembrie, în Marea Java. Nu au existat supravieţuitori.

Scafandrii au recuperat de atunci 53 de cadavre şi cele două cutii negre, una care înregistrează discuţiile dintre piloţi şi controlorii de trafic aerian (înregistrator fonic) şi cealaltă care conţine parametrii de zbor (viteză, altitudine, regimul motoarelor etc.).

Anchetatorii Comitetului naţional pentru securitatea transporturilor au ascultat înregistratorul fonic, dar au refuzat să ofere detalii despre conversaţii, însă au precizat că nu există nici un indiciu privind un eventual act terorist.

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close