Antena 3 CNN Externe Inundaţiile fac ravagii şi în alte ţări din Europa

Inundaţiile fac ravagii şi în alte ţări din Europa

Inundaţiile fac ravagii şi în alte ţări din Europa
27 Iul 2008   •   23:58

Inundaţiile fac ravagii şi în alte ţări europene. Treisprezece oameni au murit şi aproape şapte mii au fost evacuaţi în vestul Ucrainei, din cauza intemperiilor. Şi regiunile din vestul şi sudul Germaniei au fost afectate de precipitaţiile abundente. Şoselele au fost practic acoperite de ape, iar mai multe clădiri au fost avariate.

Ploile abundente şi furtunile care au lovit, în ultimele zile, Ucraina, au lăsat în urmă prăpăd. Treisprezece oameni, dintre care cinci copii, au murit, iar 6.700 de persoane au fost evacuate din calea apelor. 21000 de case şi 18000 de hectare de teren agricol au fost inundate. 400 de poduri şi 200 de kilometri de drumuri au fost avariate.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă de la Kiev a anunţat că 300 de localităţi nu au electricitate, din cauza liniilor de înaltă tensiune avariate.

Şi regiunile din vestul şi sudul Germaniei au fost lovite de inundaţii. Cel mai afectat a fost oraşul Dortmund, din landul Renania de Nord-Vestafalia.

Mai multe şosele au fost complet inundate. Autorităţile au închis numeroase artere de circulaţie, iar oamenii şi-au abandonat practic maşinile în drum. Zeci de vehicule şi case au fost avariate.




Antena 3

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close