Antena 3 CNN Externe Irak. Execuţia lui "Chemical Ali" a fost aprobată

Irak. Execuţia lui "Chemical Ali" a fost aprobată

Irak. Execuţia lui "Chemical Ali" a fost aprobată
29 Feb 2008   •   10:54

Execuţia lui "Chemical Ali", amânată de mai multe ori, a fost aprobată vineri de Consiliul Prezidenţial din Irak. Fostul colaborator al lui Saddam Hussein, Ali Hassan al-Majid, supranumit "Chemical Ali", va fi executat potrivit deciziei luate vineri de către autorităţile irakiene. "Consiliul prezidenţial a aprobat execuţia lui Chemical Ali", a declarat oficialul sub acoperirea anonimatului, adăugând că data execuţiei nu a fost încă stabilită. "Chemical Ali" a fost condamnat la moarte în iunie 2007, împreună cu doi foşti oficiali de la Bagdad, fiind acuzat de represalii asupra rebelilor kurzi, în cadrul campaniei Anfal.

Fostul locotenent al lui Saddam Hussein ar fi trebuit spânzurat în urmă cu mai bine de patru luni, potrivit legilor irakiene.Execuţia a fost amânată de mai multe ori, iar cei trei condamnaţi se află în prezent în custodia trupelor americane din Irak.

Văr al lui Saddam Hussein, Ali Hassan al-Majid, este supranumit "Chemical Ali" din cauza predilecţiei sale pentru armele chimice şi a fost unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai fostului dictator, executat în decembrie 2006.

Campania condusă de Ali între 1987-1988 a condus la moartea a 180.000 de persoane.

Antena 3

×

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close