Antena 3 CNN Externe Israelul a interzis furnizarea de rachete antitanc, produse sub licența sa, către Ucraina

Israelul a interzis furnizarea de rachete antitanc, produse sub licența sa, către Ucraina

Israelul a respins cererea SUA și nu a permis Berlinului să furnizeze Ucrainei rachete antitanc fabricate în Germania cu tehnologie israeliană și sub licență israeliană, relatează portalul Axios , citând oficiali americani și israelieni.

Israelul a interzis furnizarea de rachete antitanc, produse sub licența sa, către Ucraina
Sursa foto: Hepta | Abaca Press
de Alexandra Ionescu    |    25 Mai 2022   •   23:30

Raportul notează că un înalt oficial israelian al apărării, Amir Eshel, s-a întâlnit la Washington în urmă cu două săptămâni cu subsecretarul american al Apărării pentru Politică, Colin Kahl, pentru a discuta despre cooperarea în materie de securitate dintre țări.

"Kal l-a întrebat pe Eshel dacă Israelul va acorda Berlinului permisiunea de a transfera rachete antitanc Spike în Ucraina, care sunt produse la o fabrică deținută de Israel din Germania. Conform licenței, Israelul trebuie să aprobe orice transfer al acestor rachete către o terță parte”, au declarat sursele portalului.

Potrivit acestora, Eshel a refuzat cererea, spunând că „Israelul va furniza Ucrainei doar echipamente militare neletale”.

O sursă israeliană a explicat portalului că furnizarea de astfel de rachete Ucrainei „poate duce la faptul că Rusia va afecta interesele de securitate ale Israelului în Siria”.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Israel rachete antitanc
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close