Antena 3 CNN Externe Israelul cere soluționarea diplomatică a crizei din Ucraina și evită menționarea Rusiei

Israelul cere soluționarea diplomatică a crizei din Ucraina și evită menționarea Rusiei

Israelul a cerut miercuri o rezolvare pașnică a crizei din Ucraina și și-a declarat îngrijorarea cu privire la marea comunitate evreiască a țării, dar a evitat orice mențiune despre Rusia, un actor major în conflictul din Siria.

Israelul cere soluționarea diplomatică a crizei din Ucraina și evită menționarea Rusiei
Sursa foto: Twitter/ Terror Alarm
de Cerasela Stafie    |    23 Feb 2022   •   19:51

Israelul împărtășește îngrijorarea internațională cu privire la pașii din estul Ucrainei și escaladarea severă a situației și speră că va fi găsită o soluție diplomatică”, a spus ministerul de externe într-un comunicat.

Instituția a transmis că sprijină ”integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei”, dar nu a oferit niciun comentariu cu privire la acțiunile Rusiei de a ordona trupe în două regiuni separatiste din estul țării.

Declarația redactată cu atenție reflectă echilibrul pe care Israelul l-a menținut de mult timp față de Rusia, cu care menține un mecanism de coordonare pentru a evita ciocnirile neintenționate în Siria, unde forțele ruse sunt prezente din 2015, scrie Reuters.

Israelul a spus că va oferi adăpost membrilor comunității evreiești a Ucrainei care părăsesc țara pe măsură ce amenințarea cu invazia a crescut, dar a evitat orice critică directă la adresa Rusiei, care a adunat zeci de mii de soldați la graniță.

Poziția este în contrast cu sancțiunile pe care principalul aliat al Israelului pe care Statele Unite le-a anunțat împotriva Moscovei, dar un oficial israelian a spus că poziția a fost coordonată cu Washington.

Simona Halperin, șefa biroului Eurasia de la Ministerul de Externe al Israelului, a declarat pentru Radioul Armatei că Israelul vorbește cu toate părțile implicate și a precizat că ”există o înțelegere deplină între noi și Statele Unite. Ceea ce este important aici este că Israelul nu are nicio parte în acest conflict,” a spus ea.

×
Subiecte în articol: Israel solutie Rusia
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close