Antena 3 CNN Externe Israelul își redeschide porțile, la exact la un an de la primul caz de COVID 

Israelul își redeschide porțile, la exact la un an de la primul caz de COVID 

La exact la un an de la primul caz de COVID, Israelul începe să își redeschidă porțile, însă măsurile de distanţare socială sunt încă în vigoare.

Israelul își redeschide porțile, la exact la un an de la primul caz de COVID 
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    21 Feb 2021   •   11:16

Aproape jumătate din populația din Israel a fost vaccinată, iar rata infectărilor din Israel a scăzut cu 95,8% în rândul persoanelor vaccinate.

Mai multe domenii ale economiei au fost redeschise.

În timp ce magazinele erau deschise tuturor, accesul la locurile de agrement, precum sălile de sport și teatrele, era limitat la persoanele vaccinate sau la cele care s-au vindecat după COVID și au o presupusă imunitate, așa-numitul „Green Pass” afișat într-o aplicație specială a Ministerului Sănătății.

Măsurile de distanțare socială sunt încă în vigoare

 Dansul este interzis la sălile de banchet, iar sinagogile, moscheile sau bisericile sunt nevoite să își înjumătățească numărul normal de credincioși.

La exact la un an de la primul caz de COVID documentat de Israel, relaxarea de duminică face parte dintr-un plan de deschidere mai largă a economiei luna viitoare, când premierul Benjamin Netanyahu se pregătește de realegere.

Israelul a administrat cel puțin o doză de vaccin Pfizer la mai mult de 45% din populația sa de 9 milioane de oameni, conform Ministerului Sănătății.

Infecțiile s-au redus cu 95,8% după rapel

Israelul a înregistrat peste 740.000 de cazuri și 5.500 de decese cauzate de această boală, guvernul Netanyahu fiind criticat pentru cele trei blocaje naționale. Acesta a promis, însă, că nu va exista al patrulea.

Școlile elementare și elevii din ultimii doi ani de liceu au participat duminică la cursuri în orașele israeliene care țin rata de infectare sub control. Școlile medii se redeschid luna viitoare, după aproape un an de educație la distanță.

Ministerul Sănătăţii din Israel a anunţat sâmbătă că vaccinarea cu două doze de Pfizer are o eficienţă de 95,8% împotriva Covid-19, la două săptămâni după rapel.

 De asemenea, ar fi 99,2% eficient în prevenirea formelor grave şi 98,9% în prevenirea morţii.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Israel COVID-19
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close