Antena 3 CNN Externe Israel: Pedepse de până la 20 de ani de închisoare pentru cei care aruncă pietre

Israel: Pedepse de până la 20 de ani de închisoare pentru cei care aruncă pietre

Israel: Pedepse de până la 20 de ani de închisoare pentru cei care aruncă pietre
Sursa foto: Foto: haaretz.com
02 Noi 2014   •   15:50

Guvernul israelian a adoptat duminică o modificare care prevede înăsprirea pedepselor pentru cei care aruncă pietre şi care poate ajunge până la 20 de ani de închisoare, o decizie ce survine pe fondul escaladării tensiunilor la Ierusalim, informează AFP şi EFE.
 
Potrivit EFE, premierul israelian Benjamin Netanyahu a analizat duminică, la reuniunea săptămânală a Consiliului de Miniștri, recentele tulburări din Ierusalim şi a subliniat că 'Israelul adoptă măsuri viguroase împotriva teroriştilor şi a celor care aruncă pietre, bombe incendiare, petarde și artificii'.

'Toate acestea au ca obiectiv restabilirea calmului şi securităţii în întregul Ierusalim. Am ordonat o întărire masivă (a măsurilor de securitate) și folosirea de mijloace suplimentare pentru a garanta respectarea legii şi ordinii în capitala Israelului', a spus Netanyahu.

Șeful executivului israelian a adăugat că 'islamiști radicali răspândesc falsa credinţă că încercăm să provocăm daune moscheii Al Aqsa și recurg la violenţe pentru a-i împiedica pe evrei să meargă la Muntele Templului. Nu vom permite ca acest lucru să se întâmple. Suntem hotărâţi să menţinem acest statu quo'.

×
Subiecte în articol: Israel terorism
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close