Antena 3 CNN Externe Pizza, cafea și dulciuri gratuite celor care se vaccinează împotriva COVID-19: Ce țară își motivează cetățenii cu mâncare

Pizza, cafea și dulciuri gratuite celor care se vaccinează împotriva COVID-19: Ce țară își motivează cetățenii cu mâncare

Pizza, hummus, produse de patiserie și o ceașcă de cafea au fost în meniul cu care autoritățile din Israel au încercat în această săptămână să-i atragă pe israelieni să se vaccineze anti COVID-19.

Pizza, cafea și dulciuri gratuite celor care se vaccinează împotriva COVID-19: Ce țară își motivează cetățenii cu mâncare
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    18 Feb 2021   •   20:28

În cooperare cu restaurantele locale, Tel Aviv a oferit mâncarea la două centre de vaccinare pop-up, în speranța de a convinge persoanele nu erau încă hotărâte în favoarea vaccinului să facă pasul spre imunizare, relatează Reuters.

Deși Israelul este pe primul lo în lume în ceea ce privește viteza de vaccinare, autoritățile sunt încă îngrijorate de faptul că tinerii mai puțin predispuși la complicații periculoase ale coronavirusului, sunt încă reticenți în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID.

Astfel, au fost gratuite pizza, hummus și knafeh, un desert dulce din Orientul Mijlociu făcut cu aluat specific de patiserie. Și s-au prezentat zeci de oameni la cele două centre.

„Am venit să ne vaccinăm, până acum eram îngrijorați, dar din cauza restricțiilor viitoare (aplicate persoanelor care nu vaccinează) nu am mai stat prea mult pe gânduri și, de asemenea, este foarte frumos să primești o pizza și o cafea”, a spus Lizi Kritzer , un muncitor de 32 de ani.

Israel va relaxa restricțiile pentru cei vaccinați începând de duminică

Israelul intenționează să înlăture din restricțilei asupra afacerilor, duminică, și să redeschidă hotelurile și sălile de sport pentru cei complet vaccinați sau considerați imuni după vindecarea de COVID-19.

Având în vedere că aproape 43% dintre cetățeni israelieni au primit cel puțin o doză din vaccinul Pfizer, Israelul a continuat cu o relaxare treptată a măsurilor de carantină impuse pe 27 decembrie.

Noi speranțe din Israel. Medicamentele-minune împotriva COVID-19. Medicul personal al lui Netanyahu, detalii exclusive la Sinteza zilei

De la începutul acestei pandemii omenirea a așteptat cu sufletul la gură un leac pentru COVID-19. Vestea mult așteptată vine din Israel, și nu este vorba despre un leac, ci două. Iar rezultatele sunt fantastice.

Este vorba despre EXO-CD24, un tratament care opreşte furtuna de citokine care apare în cazul unor bolnavi cu forme severe. Potrivit datelor Medical Sourasky din Tel Aviv, toţi cei 30 de pacienţi care au primit acest tratament aveau forme grave de Covid-19 şi toţi şi-au revenit. Pentru 29 dintre ei vindecarea a venit în două-trei zile şi cei mai mulţi dintre ei au fost externaţi în maximum cinci zile.

Şi al 30-lea s-a vindecat, dar după mai multe zile. Medicul Shiran Shapira, directorul laboratorului care lucrează la acest tratament de 20 de ani a spus că tratamentul se adminstrează prin inhalare şi ajunge direct la plămâni, fără să aibă efecte adverse la fel ca tratamentele injectabile sau cele administrate pe cale orală.

Israelienii spun că pot produce rapid şi la un preţ mic acest medicament.

Al doilea tratament este cel cu Allocetra, un medicament care reglează răspunsul imunitar. 19 din cei 21 de pacienţi care au fost trataţi cu acest medicament au fost externaţi în mai puţin de şase zile. Şi toţi erau pacienţi cu risc crescut, erau bărbaţi, sufereau de obezitate sau de boli cardiovasculare. Aveau furtună de citokine sau disfuncţionalităţi ale organelor.

 

×
Subiecte în articol: Israel COVID-19
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close