Antena 3 CNN Externe Israelul renunţă la purtarea măştii în spaţii închise

Israelul renunţă la purtarea măştii în spaţii închise

Israelul a anunţat luni seară iminenta renunţare la obligaţia de a purta mască în locurile publice închise, una din ultimele măsuri în vigoare în acest stat în cadrul luptei împotriva pandemiei de COVID-19.

Israelul renunţă la purtarea măştii în spaţii închise
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    15 Iun 2021   •   11:58

"Obligaţia de a purta mască este anulată cu începere de marţi, 15 iunie", a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Anunțul vine după ce mai mult de cinci milioane de persoane din totalul celor 9,3 milioane de locuitori (55% din populaţie) au primit ambele doze de vaccin.

Israelul a relaxat restricţiile sanitare pentru locuitorii săi de la începutul lunii iunie, însă menţine în continuare măsuri drastice pentru vizitatorii care sosesc din străinătate.

Străinii nu pot intra în Israel decât dacă dispun de derogări din motive profesionale sau familiale imperioase.

Pentru moment, şcolile îşi vor păstra limitările, copiii fiind oblligaţi să poarte măşti în clasă, din moment ce majoritatea celor sub 16 ani nu au fost încă vaccinaţi.

Dacă infectările cu COVD-19 continuă să scadă, iar campania de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani care a început duminică, se dovedeşte un succes, atunci urmează o altă discuţie legată de renunţarea la măşti şi în şcoli, a anunţat Ministerul Sănătăţii în comunicat.

"La momentul de vârf al pandemiei, acum cinci luni, erau zilnic peste 10.000 de cazuri, ieri au fost doar 4", a spus Yuli Edelstein, Ministrul Sănătăţii

"Mă uit astăzi în public şi pot spune asta: aşa arată victoria. Sute de israeliţi stând împreună, fericiţi împreună, zâmbind împreună" a spus premierul Benjamin Netanyahu în cadrul unei ceremonii dedicate lucrătorilor din domeniul sănătăţii, ce au fost în primul front în lupta cu pandemia. 

"Israelul a ieşit victorios din două motive fundamentale: milioanele de vaccinuri pe care le-am adus în ţară, şi distribuirea lor rapidă populaţiei", a adăugat premierul, potrivit Times Of Israel.

Potrivit Ministerului Sănătății, peste 839.000 de persoane au fost infectate în Israel de la începutul pandemiei, dintre care numai trei în ultimele 24 de ore, şi 6.428 au decedat.

În prezent, 205 israelieni sunt infectați cu coronavirus, iar 53 dintre ei sunt internați în spital. 

×
Subiecte în articol: Israel mască restricţii
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close