Antena 3 CNN Externe Israelul trimite o echipă de medici în România pentru a lupta împotriva COVID-19

Israelul trimite o echipă de medici în România pentru a lupta împotriva COVID-19

Israelul a trimis 40 de rezervoare de oxigen și intenționează să trimită o echipă de medici în România pentru a ajuta țara să stopeze pandemia.

Israelul trimite o echipă de medici în România pentru a lupta împotriva COVID-19
Sursa foto: Twitter/Jerusalem_Post
de Alexandra Ionescu    |    05 Noi 2021   •   12:04

Israelul urmează să trimită României ajutoare pentru a face față pandemiei de COVID-19 sub formă de rezervoare de oxigen și o echipă de medici.

Ministerul de Externe a trimis României o livrare a 40 de rezervoare de oxigen prin intermediul ambasadei Israelului la București, ca parte a ajutorului guvernamental. Tancurile au fost donate de Elbit Systems și Effi Europe.

În plus, o echipă de medici condusă de dr. Rami Sagi, adjunctul șefului secției de spitale din Ministerul Sănătății, va zbura în România săptămâna viitoare.

„România este unul dintre cei mai buni și cei mai apropiați prieteni pe care îi are Israelul, iar relațiile bune dintre cele două țări au o istorie lungă”, a spus ambasadorul Israelului în România, David Saranga. „Suntem mândri de asistența pe care o oferim”.

„Există relații strategice între cele două țări care includ o strânsă cooperare economică, de sănătate și cultură. Asistența acordată și echipa de medici care va sosi săptămâna viitoare sunt menite să ofere ajutor sistemului de sănătate românesc și să instruiască echipele medicale care se confruntă cu pandemia”, a precizat el, potrivit The Times of Israel.

×
Subiecte în articol: Israel medici România COVID-19
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close