Israelul a lovit cu rachete o poziţie a armatei siriene în apropiere de Damasc

27 Apr 2017   •   12:57
Israelul a lovit cu rachete o poziţie a armatei siriene în apropiere de Damasc

Explozia puternică produsă joi în apropiere de aeroportul internaţional din Damasc, situat la aproximativ 25 km de capitala siriană, a avut drept cauză rachete lansate de Israel asupra unei poziţii a armatei siriene, a indicat agenţia oficială siriană Sana, citată de AFP, scrie Agerpres.

Mai multe rachete israeliene au lovit joi, în zorii zilei, o poziţie a armatei la sud-est de aeroportul din Damasc, a relatat la rândul său televiziunea de stat siriană, citată de Reuters.

„O poziţie a armatei la sud-vest de aeroportul internaţional din Damasc a fost ţinta în zori a unei agresiuni israeliene cu mai multe rachete trase din teritoriile ocupate, provocând explozii'! a mai relatat agenţia de presă Sana, referindu-se la partea din platoul Golan ocupată de Israel. 
   
„Agresiunea israeliană” a provocat explozii şi unele pagube materiale, potrivit agenţiei de presă citate.

Israel a lovit joi un centru de aprovizionare cu arme operat de gruparea şiită libaneză Hezbollah lângă aeroportul din Damasc, aliat al regimului sirian, unde sunt trimise arme în mod regulat de Iran cu avioane comerciale şi militare de marfă. 

Israelul nu comentează în general în legătură cu acţiunile sale în Siria. Însă ministrul israelian pentru serviciile de informaţii, Israel Katz, a părut să confirme acţiunea, într-o declaraţie la postul de radio al armatei. El a declarat că presupusele lovituri sunt 'în concordanţă' cu politica israeliană de a preveni contrabanda cu arme a Iranului către Hezbollah, via Siria, fără să confirme însă responsabilitatea ţării sale pentru acest raid.

De la începutul conflictului sirian, Israelul a efectuat numeroase lovituri aeriene în Siria, în special, împotriva convoaielor destinate Hezbollah. 

 

Sursă: Agerpres
Parteneri
sati
x close