Antena 3 CNN Externe Israelul va interzice prin lege afacerile cu Iran, deşi acestea erau inexistente

Israelul va interzice prin lege afacerile cu Iran, deşi acestea erau inexistente

Israelul va interzice prin lege afacerile cu Iran, deşi acestea erau inexistente
04 Mar 2011   •   10:24

Citând nevoia de a se ralia la politica Statelor Unite ale Americii şi Europei, guvernul israelian a indicat că se va alătura ţărilor care susţin sancţiunile internaţionale impuse Iranului.

Purtătorul de cuvânt al ministrului de afaceri externe, Yigal Palmor, a declarat că deşi nu există comerţ direct sau indirect între Israel şi Iran, nu exista nici legea care să îl interzică specific. "Ştim că sancţiunile au fost înăsprite de către comunitatea internaţională şi că, spre surprinderea tuturor, există o lacună în codul penal israelian", a spus Palmor.

Guvernul lucrează acum la un proiect de lege care va umple golul respectiv, după modelul unor legi promulgate în SUA şi Uniunea Europeană, dar Palmor a mai spus că procedurile de securitate existente în Israel oricum preveneau firmele să facă afaceri cu Iran.

Israelul a fost unul dintre cei mai aprigi critici ai Iranului şi a spus în mod repetat că restul ţărilor nu depun suficiente eforturi pentru a impune sancţiuni drastice pentru a opri programul nuclear de la Teheran, despre care se presupune că are ca scop construirea de arme nucleare.


×
Subiecte în articol: Israel program nuclear
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close