Antena 3 Externe Italia, noul partener privilegiat al Germaniei. Vor aproba simultan pactul fiscal şi Mecanismul European de Stabilitate

Italia, noul partener privilegiat al Germaniei. Vor aproba simultan pactul fiscal şi Mecanismul European de Stabilitate

30 Apr 2012   •   19:13
Italia, noul partener privilegiat al Germaniei. Vor aproba simultan pactul fiscal şi Mecanismul European de Stabilitate
Sursa foto: Foto: g7finance.com

Italia şi Germania vor să aprobe simultan tratatul bugetar european şi Mecanismul European de Stabilitate (ESM), a declarat luni un parlamentar italian, confirmând informaţii din La Repubblica, transmite AFP.
   
"Este adevărat. Este un proiect al premierului Mario Monti şi al cancelarului Angela Merkel", a declarat preşedintele comisiei pentru afaceri externe din Senatul italian, Lamberto Dini.
   
Guvernul german şi cel italian au refuzat în schimb să comenteze informaţiile publicate de La Repubblica.
   
"Este prevăzută prezenţa unui număr mic de parlamentari italieni în Bundestag, camera inferioară a Parlamentului german, în timpul votului, ca şi a unor parlamentari germani în legislativul de la Roma, la a doua lectură a proiectelor", a arătat Dini.
   
La Repubblica a relatat despre un plan secret între Monti şi Merkel şi a indicat că ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schauble, va fi audiat de către comisia de afaceri externe a Senatului italian.
   
Ministrul italian pentru Afaceri Europene, Enzo Moavero, şi Vittorio Grilli, secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor, vor fi la rândul lor primiţi în Parlamentul german.
   
Obiectivul celor două state este ratificarea simultană a tratatului fiscal şi a ESM înainte de începutul verii.
   
Mario Monti şi Angela Merkel vor asista împreună la ratificări şi vor publica "o declaraţie solemnă" privind viitorul Europei.
   
Potrivit La Repubblica, această alianţă poate fi interpretată ca o ambiţie a Romei de a substitui Parisul ca partener privilegiat al Berlinului, în cazul unei victorii a socialistului Francois Hollande în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale care vor avea loc duminica viitoare în Franţa.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close