Antena 3 CNN Externe Iulia Timoşenko, filmată în celulă. Înregistrarea care dezvăluie adevărul despre starea ei de sănătate

Iulia Timoşenko, filmată în celulă. Înregistrarea care dezvăluie adevărul despre starea ei de sănătate

Iulia Timoşenko, filmată în celulă. Înregistrarea care dezvăluie adevărul despre starea ei de sănătate
Sursa foto: Foto: YouTube
26 Apr 2012   •   13:29

O înregistrare video care o surprinde pe Iulia Timoşenko deplasându-se sprintenă în celula sa, în pofida acuzaţiilor că i-au fost aplicate rele tratamente, şi îmbrăţişându-se romantic cu avocatul ei, naşte controverse în Ucraina, informează Financial Times în ediţia online.
   
Clipul, cu o rezoluţie slabă, a fost difuzat pe postul naţional de televiziune la doar câteva ore după ce fostul premier a anunţat că face greva foamei pentru că a fost bătută de gardieni de la închisoare.

Avocatul şi membri din tabăra acesteia au declarat imediat că videoclipul este fals şi are scopul să-i păteze reputaţia.
   
Însă un oficial de rang înalt din domeniul penitenciar a insistat miercuri că înregistrarea este autentică.

"Faptul că (înregistrarea) este reală este cu siguranţă adevărat", le-a spus jurnaliştilor Serghei Sidorenko, adjunctul şefului sistemului penitenciar ucrainean, precizând că nu ştie cum a fost făcută publică această înregistrare.

În cazul în care înregistrarea este autentică, aceasta pare că va submina declaraţiile lui Timoşenko conform cărora suferă de dureri de spate care aproape o împiedică să meargă.
   
Clipul de trei minute, datat la 15 decembrie 2011, surprinde o persoană care seamănă cu Timoşenko mergând fără să fie ajutată pe tocuri înalte şi apoi sărind în pat, în momentul în care o persoană neidentificată intră în celulă.

Această persoană este văzută, ulterior, sărutând un bărbat care seamănă cu avocatul lui Timoşenko, Serghei Vlasenko.



×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close