Antena 3 CNN Externe Jaf inspirat din serialul "La Casa de Papel" la Monetăria Regală a Belgiei. Un român a încercat să fugă cu banii

Jaf inspirat din serialul "La Casa de Papel" la Monetăria Regală a Belgiei. Un român a încercat să fugă cu banii

Două persoane, printre care un român, au încercat să jefuiască Monetăria Regală a Belgiei. Aceștia intenționau să fure 5 kg de monede deteriorate, care fuseseră scoase din circulație și nu au nicio valoare. 

Jaf inspirat din serialul "La Casa de Papel" la Monetăria Regală a Belgiei. Un român a încercat să fugă cu banii
Sursa foto: Facebook
de Claudia Simion    |    25 Feb 2020   •   10:33

Suspecții, un român de 21 de ani și un african de 22 de ani, au fost prinși în noaptea de joi spre vineri, după ce au spart ușa clădirii și și-au umplut rucsacii cu 5 kg de monede. 

Se pare că la jaf a mai participat și o a treia persoană, dar care nu a fost găsită până acum. 

„Erau copii deteriorate care nu mai pot fi folosite. Specimene îndoite, găurite su deteriorate cu chimicale. Monedele utilizabile nu sunt ținute în clădire”, a potrivit unui purtător de cuvânt al FPS Finance.

După audieri, cei doi suspecți au fost eliberați și urmează să se prezinte în fața instanței pe 5 martie. 

Potrivit nieuwsblad.be, hoții s-au inspirat din serialul-fenomen "La Casa de Papel". Povestea se conturează în jurul unui personaj numit „El Profesor”, care pune la cale cel mai mare jaf care s-a dat vreodată la Monetăria Spaniei, acest gest fiind un fel de omagiu adus tatălui său, un alt infractor care a fost împușcat în fața unei bănci. 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close