Antena 3 CNN Externe Kim Jong-il, liderul Coreei de Nord a murit. Surse: suferea la cancer de pancreas

Kim Jong-il, liderul Coreei de Nord a murit. Surse: suferea la cancer de pancreas

Kim Jong-il, liderul Coreei de Nord a murit. Surse: suferea la cancer de pancreas
de O.P.    |    19 Dec 2011   •   06:11

Kim Jong-il, liderul Coreei de Nord a murit în dimineaţa zilei de sâmbătă, potrivit unui comunicat publicat de televiziunea de stat din Coreea de Nord.

Surse medicale afirmă ca liderul Coreei de Nord ar fi suferit de cancer la pancreas.

Liderul coreean avea 69 de ani şi a murit în timpul unei călătorii cu trenul. Potrivit medicilor, acesta ar fi suferit un atac de cord, şi în ciuda manevrelor de resuscitare, nu a putut fi readus la viaţă.

El a rămas la conducerea ţării, după ce tatăl său, Kim II Song a murit în urma unui atac de cord, în 1994. Kim Jong-il a fost o figură enigmatică, fiind un adevărat ghimpe în spatele vecinilor pro-occidentali, Coreea de Sud, dar şi în spatele americanilor.

Asemenea tatălui său, Kim Jong-il avea un extraordinar cult al personalității în Coreea de Nord, unde Kim era venerat ca un erou, mare om politic, un "om măreț", și chiar, după cum relatează anumite surse, regele-zeu.
Fiul său Kim Jong-un, născut în 1983 sau 1984, a fost desemnat pentru a-i succede, potrivit agenţiei oficiale a Coreei de Nord, care le cere nord-coreenilor să-l recunoască de acum ca lider al lor.

La Seul, Guvernul sud-coreean a fost plasat în stare de alertă, potrivit agenţiei de presă sud-coreene Yonhap.


 



 



×
Subiecte în articol: Kim Jong Un Coreea de Nord
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close