Antena 3 CNN Externe Macedonia de Nord și-a repatriat morții, după accidentul de autocar din Bulgaria

Macedonia de Nord și-a repatriat morții, după accidentul de autocar din Bulgaria

Macedonia de Nord a repatriat corpurile victimelor accidentului de autocar din Bulgaria. Două avioane militare au transportat cele 45 de sicrie pe aeroportul din Skopje.

Macedonia de Nord și-a repatriat morții, după accidentul de autocar din Bulgaria
Sursa foto: RadioFreeEurope
de Cerasela Stafie    |    03 Dec 2021   •   19:15

Cele două aeronave au aterizat vineri, 3 decembrie, pe pista aeroportului din capitala țării, împodobită cu coroane de flori. 

Președintele Stevo Pendarovski, premierul Zoran Zaev și președintele parlamentului Talat Xhaferi s-au numărat printre oficialii Macedoniei de Nord care au adus un omagiu victimelor depunând coroane de flori pe pistă.

La ceremonia din incinta aeroportului  au participat și demnitari străini, inclusiv președintele kosovar Vjosa Osmani și ministrul albanez de interne Blendi Cuci.

Populația a adus un omagiu victimelor accidentului în Piața Skanderbeg din Skopje. ”Nu îi cunosc deloc. Cu toate acestea, îmi pare rău pentru ei”, a spus Imrane Sulejmani, un locuitorul din Skopie. ”Am un copil și i s-ar fi putut întâmpla și lui”, a adăugat, potrivit RadioFreeEurope.

Înmormântările au fost programate tot pentru vineri. O procesiune anunțată anterior a fost anulată la cererea familiilor victimelor.

Autobuzul călătorea de la Istanbul spre Skopie prin Bulgaria, pe 23 noiembrie, când a fost implicat într-un accident pe o autostradă în afara Sofiei și a luat foc.

Toate victimele erau din Macedonia de Nord. Majoritatea erau turiști etnici albanezi.

O anchetă asupra cauzei accidentului este condusă de Parchetul bulgar în cooperare cu omologul său din Macedonia de Nord.

Oficialii au transmis că ancheta inițială a sugerat că tragedia a fost cauzată de o eroare umană. 45 de oameni și-au pierdut viața, 12 dintre ei erau copii.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close