Madrid: Protest faţă de adoptarea noii legi a avorturilor

07 Mar 2010   •   20:26
Madrid: Protest faţă de adoptarea noii legi a avorturilor madrid

Mii de persoane au manifestat la Madrid împotriva adoptării noii legi a avorturilor. Prin noile prevederi, femeile spaniole pot întrerupe sarcina fără nicio restricţie până la 14 săptămâni de sarcină. Pănă acum acest lucru era pedepsit cu închisoarea.

Manifestanţii au protestat faţă de legea criticată dur de mediile conservatoare, dar şi de Biserica Catolică. Noua lege elimină o serie de restricţii care datau din 1985 prin care femeile care nu respectau anumite condiţii ale întrerupeii de sarcină erau arestate.

Aproape 300 de asociaţii care protestează împotriva avortului s-au adunat pe străzile Madridului.

Măsura adoptată recent de Guvernul spaniol a stârnit controverse în ultimul an. La sfârşitul anului 2009 peste 1 milion de persoane au manifestat în Madrid împotriva noii legi a avorturilor.

Oamenii, care au manifestat aproape 12 ore în capitala Sapniei spun că nu vor renunţa la proteste dacă nu se vor aduce amendamente la noua lege.

Primarul Madridului, Alberto Gallardon, unul dintre liderii Partidului Popular, de opoziţie, a afirmat că forţele de dreapta vor modifica unele aspecte ale legii, în cazul în care vor câştiga următoarele alegeri.Antena3

Parteneri
x close