Antena 3 CNN Externe MAE, mesaj după ce Rogozin a survolat România

MAE, mesaj după ce Rogozin a survolat România

MAE, mesaj după ce Rogozin a survolat România
24 Dec 2016   •   11:35

În legătură cu informaţiile referitoare la traversarea spaţiului aerian al României de către Dmitri Rogozin, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Regimul sancționator instituit la nivelul UE prin Decizia 2014/145/PESC a Consiliului din 17 martie 2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei nu interzice survolul prin spațiul aerian al statelor membre UE al persoanelor care figurează pe lista de sancțiuni, care călătoresc la bordul unor aeronave care efectuează zboruri regulate. Instituirea unei astfel de sancțiuni ar fi contrară dreptului internațional public, în mod deosebit dispozițiilor Convenţiei privind aviaţia civilă internaţională, semnată la Chicago, la 7 decembrie 1944. Pe cale de consecință, în situația semnalată nu se aplică regimul de sancțiuni instituit la nivelul UE, cursa AEROFLOT fiind o cursă civilă, regulată.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anunţat pe Twitter că aeronava sa a tranzitat vineri spaţiul aerian al României. Acest lucru încalcă sancţiunile impuse oficialului rus de către Uniunea Europeană, după ce Moscova a anexat Crimeea.

Rogozin se îndrepta spre Chişinău, unde ar urma să participe la cemonia de învestitură a lui Igor Dodon în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close