Antena 3 CNN Externe MAE: Nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români, după cutremurele din Italia

MAE: Nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români, după cutremurele din Italia

MAE: Nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români, după cutremurele din Italia
24 Aug 2016   •   09:28

Ambasada României la Roma a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile italiene în urma seismului produs în peninsulă, iar o echipă a Consulatului General de la Bologna se deplasează în zonă, până în acest în acest moment nefiind primite solicitări de asistenţă din partea unor cetăţeni români, potrivit unui comunicat MAE remis, miercuri, AGERPRES. 

"Ambasada României la Roma s-a autosesizat în urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile italiene în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime", se arată în comunicat. 

De asemenea, pentru asigurarea asistenţei şi protecţiei consulare operative a fost mobilizat şi Consulatul General al României la Bologna, iar o echipă consulară mobilă se deplasează în regim de urgenţă în zonă. 

"Până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români", se precizează în comunicat. 

Potrivit acestuia, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunii diplomatice de la Roma şi al oficiului consular de la Bologna, este în legătură permanentă cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţa consulară. 

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna (0039) 051 5872120, (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. 

Cutremurul cu magnitudinea 6 de miercuri din Italia a dus la prăbuşirea a numeroase clădiri în zona centrală muntoasă a ţării, cel puţin şase persoane pierzându-şi viaţa, a relatat Reuters.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cutremur seism romani
Parteneri
Cod portocaliu de vreme severă în 16 judeţe
x close