Antena 3 CNN Externe Mâna lungă a Rusiei în Polonia: autoritățile de la Varșovia au arestat mai mulți suspecți care pregăteau diversiuni

Mâna lungă a Rusiei în Polonia: autoritățile de la Varșovia au arestat mai mulți suspecți care pregăteau diversiuni

Autoritățile din Polonia au identificat și arestat mai multe persoane suspecte că au colaborat cu serviciile de spionaj din Rusia.

Mâna lungă a Rusiei în Polonia: autoritățile de la Varșovia au arestat mai mulți suspecți care pregăteau diversiuni
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mar 2023   •   15:25

Este vorba de nouă indivizi, reținuți de Agenția de Securitate Internă din Polonia, anunță Antena 3 CNN.

Suspecții ar fi făcut parte dintr-o rețea mai mare specializată în crearea de diversiuni, spun autoritățile poloneze.

"Suspecții desfășurau activități de informații împotriva Poloniei și pregăteau acte de diversiune în numele serviciilor secrete rusești. Cei reținuți sunt străini de la frontiera de est. Instanța a aplicat arestul preventiv pentru șase dintre ei. Parchetul a formulat acuzații de spionaj în favoarea Rusiei și  de participare la un grup infracțional organizat", a spus ministrul de Interne din Polonia, Mariusz Kaminski.

Potrivit acestuia, persoanele reținute pregăteau acțiuni de diversiune menite să blocheze furnizarea de echipamente, arme și ajutoare militare către Ucraina.

Citește și: Violențe la Chișinău: un grup de contra-manifestanți s-a ciocnit cu protestatarii scoși în stradă de partidul pro-rus ȘOR

Ofițerii de securitate internă au sechestrat camere de luat vederi, echipamente electronice și dispozitive de urmărire GPS care urmau să fie montate pe transporturile către Ucraina.

Informațiile colectate de Agenția poloneză de Securitate Internă mai arată că gruparea era însărcinată și cu activități de propagandă, cu scopul de a destabiliza relațiile dintre Polonia și Ucraina și de a alimenta un curent de opinie ostil NATO în această țară membră a alianței nord-atlantice.

 

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close